Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 24 Svibanj 2015 10:22

Slavonija potopila Ždralove

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

3. HNL Istok - 28. kolo -

 SLAVONIJA – MLADOST (Ž) 6:0

 POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 250. Sudac Bel (Osijek) 7, pomoćnici Buček i Sokić.

 STRIJELCI: 1:0 – Kukec (2.-a.g.), 2:0 – Pavelić (62), 3:0 – Ivanović (70), 4:0 – Starčević (74.a.g), 5:0 – Martinović (85), 6:0 – Jakešević (89).

 SLAVONIJA: Vasić, Pavelić (od 72. Marić), Jan Neruda, Tomić, Josip Neruda, (od 79. Včelik), Podobnik, Darmopil, Žiška, Martinović, Ivanović, (od 76. Grbeš), Jakešević. Trener Marijan Bakula.

MLADOST (Ž): Srbljanović, Starčević, Kukec, (od 71. Nrca), Pleić, Vrbanić, Ivančić, Trupac, Renić, Šiprak (od 63. Ostrman), Mlinarić, Sabljić (od 63. Ščrbačić). Trener nema.

 IGRAČ UTAKMICE: Matej Ivanović.

 Slavonija je na otvaranju utakmice nagovijestila da želi iz ove utakmice izvući pozitivan rezultat i nastaviti niz nepobjedivosti. Već u prvoj minuti Slavonija je imala priliku za vodstvo. Nakon prodora Pavelića po desnoj strani i centaršuta na 8 metara od gola gostiju, loptu glavom zahvaća Ivanović i šalje je pored gola. U 2. minuti 1:0 za Slavoniju. Jan Neruda je uputio dubinsku loptu u kazneni prostor gostiju. Na loptu je krenuo vratar Srbljanović i Kukec. Kukec zahvaća loptu glavom i nespretno je šalje u vlastitu mrežu. Nakon vodstva Slavonija vrši opsadu gola Mladosti i do kraja prvog poluvremena stvorila je četiri čiste prilike za povećanje rezultata no Darmopil, Pavelić i dva puta Martinović nisu uspjeli postići pogotke što bi igrači njihovog renomea morali postići i već se moglo u prvih 45. minuta riješiti pitanje pobjednika. Gosti su imali poluprilku u 12. minuti, kada je Šiprak šutirao s 20 metara no Vasić se nije dao iznenaditi. U drugom poluvremenu golijada Slavonije. Gosti su odolijevali napadima Slavonije, ali više zaslugom nespretnosti igrača Slavonije rezultat se nije mijenjao, jer su domaći napadači već pomalo iznervirali publiku zbog svoje neefikasnosti iz čistih prigoda za pogodak. Tek u 62. minuti Slavonija je povećala rezultat na 2:0. Žiška je prošao po desnoj strani i pred golom gostiju uposlio Pavelića, kojem nije bilo teško s 5 metara poslati loptu iz leđa Srbljanovića. Nakon toga gosti su se predali, a Slavonija puni mrežu Mladosti. U 70. minuti Pavelić bježi po lijevoj strani i u kaznenom prostoru na oko 5 metara od gola gostiju pronalazi Ivanovića, koji postiže treći pogodak. Napad Slavonije u 74. minuti po lijevoj strani preko Jakeševića završio je centriranom loptom po zemlji na oko 4 metra od gola prema Mariću. Na loptu je natrčao Starčević i poslao je vlastitu mrežu. Koliko god su do tada gosti nešto i igrali, poslije ovog pogotka raspali su se i bili totalno razbijeni, pa je bilo pitanje vremena kada će se povećati rezultat. U 85. minuti griješi vratar gostiju Srbljanović, loptu je na oko 25 metara presjekao Martinović i sam izašao pred Srbljanovića te zatresao mrežu Mladosti za 5:0. U posljednjim trenutcima utakmice korner s lijeve strane izveo je Josip Neruda te je poslao na drugu stativu, gdje ju je zahvatio Jakešević i poslao je u mrežu. Slavonija je ostvarila pobjedu uvjerljivim rezultatom nad pomlađenom ekipom Mladosti, a da je iskorišteno barem 50% prilika poraz gostiju bi bio vrlo težak. Poraz od 6:0 nije ni malo lagan, ali uz svu nespretnost u završnici napadača Slavonije gosti su još dobro prošli.

Tekst: J. Neferović Foto: Alen Protić

Galerija slika