Ponedjeljak, 25 Svibanj 2015 11:48

Povijesni rezultat za Slaviju

Ocijeni sadržaj
(17 glasova)

DVA KOLA PRIJE KRAJA OSIGURALI NASLOV PRVAKA -

3. HNL Istok - 28. kolo

 BJELOVAR - SLAVIJA 1:3

 BJELOVAR - Igralište Gradski stadion Bjelovar, gledatelja 150, sudac Gomerčić (Otroavnec).

 STRIJELCI: 1:0 Kolar (4), 1:1 Žuljević (32), 1:2 Žuljević (46), 1:3 Žuljević (64)

 BJELOVAR: Gavranović, Hajdarović, Debač, Katić, Lamač (62. Kuhar), Ljubić, Rukavina (78. Tominac), Kolar, Bošnjak, Mlinarić, Stanković (69. Čupić). Trener Marin Lalić.

 SLAVIJA: Blašković, Nikolaš, Ergotić (58. Marčinković), Jelčić, Majstorović, Žuljević (83. Ančurovski), Tokić (67. Šubara), Antunović, Valentić, M. Peharda, I. Peharda.
Trener: Dalibor Bognar.

 ŽUTI KARTONI: Katić, Mlinarić (Bjelovar), Tokić (Slavija).

Slavija je u izuzetno važnoj utakmici pokazala karakter pobjednika i šampiona. Na gostovanju u Bjelovaru tražili su pobjedu kako bi si olakšali nastupe u zadnja dva kola te su u svom naumu i uspjeli. Nakon ranog vodstva gostiju nisu se pokolebali pa su mirnom i strpljivom igrom uspjeli preokrenuti utakmicu i na kraju osvojiti tri boda. Osluškivali su pri tome i rezultat kod susjeda Slavonije gdje je gostovao najbliži pratitelj Mladost iz Ždralova koji se loše proveo na stadionu pored Orljave i primio pola tuceta pogodaka u svoju mrežu. Na koncu su oba rezultata išla Pleterničanima u prilog te su dva kola prije kraja i teoretski osigurali naslov prvaka 3. HNL istok. Da u Bjelovaru neće biti lako nagovijestio je Kolar na samom otvaranju utakmice iskoristivši malu neopreznost gostujuće obrane te postigao pogodak Blaškoviću kroz noge. Slavijaši se bude i traže izjednačenje što im je uspjelo u 32. minuti kada nakon sjajnog prodora Valentića, Žuljević postiže svoj prvi pogodak. Otvaranje drugog dijela bilo je idealno za Slaviju, u 46. minuti nakon asistencije Majstorovića, Žuljević je ponovo priseban i donosi vodstvo svojoj momčadi. U 64. minuti ponovo je Žuljević na sceni nakon lijepe akcije u kojoj je Antunović nakon proigravanja Marčinkovića propustio loptu bolje postavljenom kolegi iz vrška napada koji postiže svoj treći pogodak za, pokazalo se, tri vrlo bitna boda i naslov prvaka novoformirane 3. lige središta Osijek-Varaždin. Bolji poklon svome kapetanu Ivanu Petkoviću koji je u vrijeme utakmice izgovarao sudbonosno „DA“ suigrači i stručni stožer nisu mogli pokloniti.

 Tekst: Petar Č. Foto: NK Slavija Pleternica facebook page