Četvrtak, 28 Svibanj 2015 10:09

Vrtić sv. Leopold Mandić ukupni pobjednik

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

14. OLIMPIJSKI FESTIVAL DJEČJIH VRTIĆA ŽUPANIJE -

POŽEGA - U Sportskoj dvorani "Tomislav Pirc" održan je 14. Olimpijski festival dječjih vrtića u organizaciji Požeškog sportskog saveza i pod generalnim pokroviteljstvom Grada Požege. Festival je dva puta odgađan zbog lošeg vremena te je na kraju i održan u zatvorenom prostoru.

Nakon što su natjecatelji iz Dječjeg vrtića Radost donijeli Olimpijsku zastavu i pročitali Olimpijsku zakletvu, Festival je otvorio požeški gradonačelnik Vedran Neferović koji je pozdravio sve nazočne i poželio im dobre rezultate. Nastupilo je 360 djece iz 9 vrtića s područja Požeško-slavonske županije, a natjecali su se u 5 disciplina.

Prvo mjesto u ukupnom poretku osvojio je Dječji vrtić Sveti Leopold Mandić Požega čiji su natjecatelji osvojili 95 bodova. Drugo mjesto osvojio je DV Pod gradom Požega (82 boda), a treće DV Cvjetna livada Požega (71 bod). Četvrto mjesto pripalo je DV Kockica Lipik (64), peti je Maslačak Pakrac (55), šesta Tratinčica Pleternica (53), sedmo Kutjevo (46), osma Radost Požega (35), a deveta Velika (19.

Dječaci i djevojčice su se natjecali u skoku udalj s mjesta, bacanju loptice, trčanju na 35 metara, štafeti 4x25 metara i malom nogometu. U skoku udalj s mjesta prvi je bio Dominik Bahora (Pod gradom) koji je skočio 172 centimetra. Kod djevojčica prvo mjesto osvojila je Katja Kožić (Radost) sa skokom od 167 centimetra. Dino Derma (Leopold Mandić) je osvojio prvo mjesto u bacanju loptice (19 metara). Kod djevojčica prvo mjesto osvojila je Lara Rozman (Pod gradom) koja je lopticu bacila 13,5 metara.

Najbrži na 35 metara bio je Šimun Obućina (Leopold Mandić) s vremenom 6,37 sekunde a kod djevojčica Ines Ninić (Kutjevo) koja je 35 metara pretrčala za 6,53 sekunde.

 U štafeti 4x25 metara najbrži su bili dječaci Leopolda Mandića a kod djevojčica Cvjetna Livada. Prvo mjesto u malom nogometu osvojio je Leopold Mandić, a kod djevojčica Tratinčica Pleternica. Svaki natjecatelj dobio je diplomu i medalju za sudjelovanje a posebno su nagrađena i tri najbolje plasirana u svakoj disciplini.

Pehare i medalje najuspješnijima uručio je predsjednik Požeškog sportskog saveza Nino Abramović.

Tekst: J.B. Foto: Vanja Protić