Srijeda, 01 Srpanj 2015 12:26

Medalje mladih biciklista Luksa

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

SLAVONSKA BRDSKO BICIKLISTIČKA LIGA -

DONJI MIHOLJAC - Prošle nedjelje mladi biciklisti požeškog LUKS Racing Teama su bili na utrci Slavonske brdsko biciklističke lige koja se održala u Donjem Miholjcu.

Na utrci su sudjelovali u kategoriji Kadeta Mirko Budimlić i Nino Pavičić, a u kategoriji Juniora Zvonko Pedić.

- Nakon napornih i djelotvornih treninga za Nacionalno prvenstvo koje se održava 19. srpnja. na stazi u Dubovcu naši biciklisti su odvozili utrku u Donjem Miholjcu da bi vidjeli formu i napredak istakao je predsjednik kluba Igor Marač.

Kategorija kadeta vozila je na stazi dužine od 4 kilometra i ta kategorija je vozila 4 kruga, gdje je Mirko Budimlić osvoji premoćno prvo mjesto sa ukupnim vremenom manjim od 50 minuta i drugoplasiranog je ostavio za dvije minute, te je time potvrdio jako dobru formu pred Nacionalno prvenstvo.

U istoj kategoriji nastupio je i Nino Pavičić koji je nakon kvara na biciklu ipak završio utrku na vrlo dobrom petom mjestu.

Kategorija Junior vozila je 6 krugova, a Zvonko Pedić je premoćno osvojio prvo mjesto sa skoro 4 minute prednosti pred drugoplasiranim.

- Ovim rezultatima naši požeški biciklisti su potvrdili napredak forme i potvrdili da je poziv Mirka Budimlića u reprezentaciju početnika do 15 godina opravdan, te da njegov nastup na Europskom prvenstvu ima osnove i u rezultatima. Isto tako i Zvonko rezultatima je sve bliži pozivu u reprezentaciju u kategoriji Juniora – dodaje Marač.

Iduća utrka se vozi 05. srpnja na stazi Šuma Striborova u Slavonskom Brodu.

Tekst/foto: Luks racing team