Utorak, 21 Srpanj 2015 18:24

Juniori NK Slavije ostvarili povijesni rezultat

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

PRVA KVALITETNA LIGA MLADEŽI -

PLETERNICA - Nakon završetka natjecanja Prve kvalitetne lige mladeži mladići koji pohađaju školu nogometa u Slaviji iz Pleternice postigli su generalno zadovoljavajuće rezultate. Juniori su poput seniora odigrali odličnu natjecateljsku sezonu i završili na četvrtom mjestu. Uz osvojenih 54 boda imali su treći napad (83) i treću obranu lige (32). To je najbolji plasman jedne od kategorija mladeži od kada se natječu u kvalitetnoj ligi. Naime juniori su ostvarili pravi podvig završivši iza nedodirljivih Osijeka i Cibalije te vrlo kvalitetne momčadi Višnjevca koje je trener Matijević odlično posložio. Uspjeh je ovjenčan i pobjedama nad vodećom trojkom što je doista rezultat i uspjeh za pamćenje. Naše perjanice slavonsko-baranjskog nogometa Osijek i Cibalija nisu osjetili slast pobjede nad pleterničkim mladićima s kojima su po jednom remizirali i jednom bili poraženi.

U proljetnom dijelu natjecanja sve tri bolje plasirane ekipe nakon susreta s mladim Slavijašima teren su napustili pognute glave. Cibalija je poražena u Vinkovcima 1:0 dok su Višnjevac (3:1) i Osijek (3:0) izgubili na stadionu S. Z. Šivo u Pleternici. Uz Pleterničane jedini su slast pobjede nad Vinkovčanima osjetili Višnjevčani (2:1) dok su jedina dva poraza Osječani doživjeli od Pleterničana i Vinkovčana. Priliku za uzvrat Osječani i Vinkovčani neće imati jer je izgleda ovo bila jedina sezona u kojoj su juniori prvoligaških i drugoligaških momčadi igrali regionalno natjecanje i već od iduće vraća se format prvoligaškog natjecanja za juniore tako da će utakmice s Osijekom i Cibalijom izostati. Velik dio juniora već se okušao i u seniorskim vodama gdje nisu bili samo promatrači nego vrlo aktivni sudionici u stvaranju šampionskog rezultata. Na prozivci seniora sigurno će se pojaviti i nekoliko talentiranih i perspektivnih kadeta te će biti priključeno radu seniorske momčadi, a nije nemoguće da netko od njih ispliva kroz treninge i pripremne utakmice te se nametne treneru Bognaru.

- Većina klubova ne shvaća da zapravo najveća pojačanja imaju u svom dvorištu među mlađim dobnim skupinama i često posežu za skupljim varijantama dovođenja gotovih i dokazanih igrača. Princip rada u našem nogometnom klubu Slavija je drugačiji, oslanjamo se što više na svoje igrače ili dovodimo mlade igrače pionirskog ili kadetskog uzrasta za koje procijenimo da bi u budućnosti mogli konkurirati za seniorsku momčad. Zadnje prvenstveno kolo u Bijelom Brdu upravo je bilo pokazatelj i putokaz gdje je igralo čak 6 juniora u solidnoj minutaži te su na kraju i pobijedili (2:1) što potvrđuje ispravnost razmišljanja i vizija klupskog rukovodstva. Sretan sam i ponosan što sam trener u ovakvom klubu i ovakve generacije koja se rijetko rađa – pohvalio nam se trener juniora Slavije Ivan Kelemen.

Tekst: P. Čuljak Foto: facebook NK Slavija Pleternica