Nedjelja, 23 Kolovoz 2015 10:44

Slavonija ostvarila vrlo efikasnu pobjedu na otvaranju sezone

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

TREĆA HNL ISTOK – 1. kolo -

SLAVONIJA – VUKOVAR 1991 3:0

POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 300. Sudac Jozić (Slav. Brod) . Pomoćnici Laco i Sokić.

 STRIJELCI: 1:0 – Jurić (16), 2:0 – Podobnik (31), 3:0 – Podobnik (40).

 SLAVONIJA: Vasić, Pavelić – (od 10. Včelik ), Jan Neruda,Tomić, Jos. Neruda, Jurić, Darmopil (od 85. Plešić), Žiška, Ivanović (od 75. Grbeš), Jakešević, Podobnik . Trener Marijan Bakula.

 VUKOVAR 1991: Burcsa, Vuković (od 63. M. Suton ),Brajković (od 68. Škarica ), Majtanić , Šavanjika, Ružek, Mišić (od 63. D. Suton), Marinčić, Šest, Plum, Malecki. Trener Ivica Radoš.

 IGRAČ UTAKMICE: Valentino Podobnik.

 Na otvaranju sezone nogometaši Slavonije pružili su vrlo efikasnu i sadržajnu igru protiv Vukovara 1991. Tijekom cijele utakmice Slavonija je dominirala i pobjeda nije dolazila u pitanje niti jednog trenutka. Početak utakmice nije bio sretan za Slavoniju, jer je već u 10. minuti iskusni Pavelić morao napustiti teren zbog ozljede. Umjesto Pavelića u igru je ušao Včelik i već u 11. minuti našao se u prilici za pogodak ,no njegov šut završio je malo pored stative. U 16. minuti Slavonija je došla u vodstvo. Žiška je odlično probio po desnoj strani uputio je centaršut pred vrata Vukovara 1991. Ivanović glavom šalje loptu prema golu gostiju Burcsa samo loptu odbija što je bilo dovoljno Juriću da je spremi u mrežu gostiju. Slavonija ima novu priliku u 20. minuti nakon akcije Ivanovića- Darmopila- Žiške lopta je centrirana za Jakeševića koji ne pogađa u okvir gola. Desetak minuta poslije Slavonija je povećala vodstvo. Korner za Slavoniju izveo je Jakešević točno na glavu Podobnika i lopta se našla u mreži Burcse. U 40. minuti povećanje rezultata. Opet je korner za Slavoniju izveo Jakešević, ali ovoga puta na Tomića. Lopta se odbila do Podobnika, koji je smireno šalje u desni kut Burcse. Gosti su prvi udarac na gol Slavonije uputili u 45. minuti, ali se istakao Vasić. Burcsa je u 60. minuti spasio goste od težeg poraza. Žiška je pronašao Jakeševića a ovaj šalje pravu "bombu" pod gredu no Burcsa je uspio loptu odbiti u korner. U 61. minuti Plum iz izgledne situacije za goste pogađa stativu. U 64. minuti igrači Slavonije su izveli najljepšu akciju na utakmici Žiška po tko zna koji puta probija po desnoj strani i i oštro centrira na Jurića koji snažnim šutom pogađa gredu.

Tekst: J. Neferović Foto: Alen Protić