Nedjelja, 23 Kolovoz 2015 11:00

Majstorović u 90. minuti za pobjedu protiv Marsonije

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

TREĆA HNL ISTOK – 1. KOLO -

 SLAVIJA – MARSONIA 1:0

 PLETERNICA – Stadion S.Z. Šivo. gledatelja 350. Sudac Menđušić (Vinkovci), pomoćnici Nikolić i Vučko

 Strijelci: 1:0 Majstorović (90).

 SLAVIJA: Blašković, Nikolaš, Majstorović, Ognjenčić (85. H.Ančurovski), V.Ančurovski, Šubara (77.Mikić), M.Peharda, I.Peharda, Solić (66. Marčinković), Abramović, Jakovljević. Trener: Dalibor Bognar.

 MARSONIA: Gavrić, Balentović, Kljajić, Mišić, Dankić , Jelčić, Kvesić (73.Trepšić), Mioč (65. Olić), Jagić (61.Brnjić), Ergotić, Perković. Trener: Miroslav Buljan.

 Igrač utakmice: Mario Majstorović (Slavija).

 Crveni karton: Jelčić (72), drugi žuti karton.

 Žuti kartoni: Nikolaš, Ančurovski, Jakovljević, Blašković (Slavija), Mišić, Mioč, Kljajić, Dankić, Balentović (Marsonia).

 Početak iz snova za novu sezone Pleterničanima je podarila pobjeda nad favoriziranim gostima iz Slavonskog Broda. Da bi bilo slađe tri boda su sletjela na pleternički konto doslovce u zadnjim trenucima utakmice kada je Majstorović nakon uigrane kombinacije nakon udarca iz ugla bio najviši i najprisebniji u skoku te odmjerenim udarcem glavom proslijedio loptu u dalji kut nemoćnog i ukopanog Gavrića. U utakmici punoj agresivnosti, tempa i izuzetno čvrstih, beskompromisnih sučeljavanja protivnici nisu uzmicali pred naletima drugih te su neprestano iskazivali želju za osvajanjem sva tri boda. Lako se moglo dogoditi da odu putem Slavonskog Broda no Majstorović i ostatak momčadi branitelja naslova nisu bili takvog razmišljanja. Marsonija se pokazala kao čvrsta i iskusna momčad koja će sigurno boraviti u gornjem domu prvenstvene ljestvice. Nije bilo puno izrazitih prigoda i najveća uzbuđenja događala su se pred sam kraj susreta. Najprije je Jelčić pomogao svojim bivšim suigračima tako što je upario žute kartone i ostavio svoju momčad na cjedilu. Nedugo nakon ulaska u igru Mikić se oslobodio svog čuvara izašao neometan pred Gavrića, ali je bio malo neprecizan. Nekoliko minuta nakon toga Mišić je sjajnim solo prodorom izborio prigodu, a oštar udarac okrznuo je vratnicu. I na samom kraju kada su već svi pomislili da pogodaka neće biti stigla je nagrada za Slavijaše koji su unatoč vidno mlađem i izmijenjenom sastavu pokazali da su dobro pripremljeni i željni novih pobjeda.

Tekst: P. Čuljak Foto: Alen Protić