Srijeda, 26 Kolovoz 2015 13:09

Dosta izjednačena jakost klubova

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NAJAVA 1. ŽNL POŽEŠKO SLAVONSKE ŽUPANIJE -

 POŽEGA - U subotu i nedjelju kreće novo prvenstvo u prvoj Županijskoj nogometnoj ligi Požeško slavonske županije. Kao i protekle godine ligu čini 12 klubova i sve su to sredine koje se jako dobro poznaju i teško jedni druge mogu iznenaditi. Od ove godine novi član lige je finalist kupa Požeško slavonske županije Jakšić i za njega bi se moglo reći da je dolaskom u finale kupa pokazao da ima dosta kvalitetnih igrača i da će mnogima pomrsiti račune. Prošlogodišnji prvak Dinamo iz Vidovaca se tijekom prijelaznog roka pojačao s nekoliko igrača, a najzvučnija imena su Novinc i Romštain iz Slavonije. Svakako da bi i zbog organizacije kluba i njegovog predsjednika Tomislava Čabraje koji je duša kluba, Dinamo trebao biti glavni favorit lige.

Prema postignutim rezultatima u pripremnim utakmicama momčad Tim osvježenja iz Kuzmice također se nameće kao momčad koja bi se mogla popeti na vrh tablice. Tu treba još uvrstiti momčad Kaptola, koja je složena od mladih i starijih igrača i ta kombinacija se pokazala dobra kroz kup utakmice. Već sada se može reći da je jedan broj klubova vrlo izjednačen i da će svaka utakmica biti za njih borba za mjesta od 5. do 8. U tu skupinu bi mogli svrstati Bsk Buk, Slaven (Gradac), Slogu (Trenkvo), Croatiju (Mihaljevci). Najviše problema u ljetnoj pauzi bilo je u NK Požega jer su se događale vrlo neugodne a mogli bi reći nekorektne i nepoštene radnje od pojedinca i nekoliko njegovih sljedbenika koji je sebe stavio ispred interesa kluba i želio se prikazati kao "žrtva" vješto prikrivajući stvarno opće (financijsko i sportsko) stanje u klubu i gdje je trošen ne mali novac koji je bio na računu kluba kao i drugi prihodi. Održana je izvanredna skupština kluba na kojoj se ne prikazuje financijsko izvješće ne samo prošle godine nego unatrag više godina kao i rad Upravnog odbora. Klub je napustilo dosta igrača i nova uprava teško ustrojava juniore i seniore i zbog toga će Požega ove sezone biti klub koji će spašavati status prvoligaša. Ako to ne uspije a uspije složiti mlađe kategorije i koliko toliko seniorsku momčad, koji će redovito trenirati napraviti će puno, jer je klub bio u rasulu. Prema nekim pokazateljima u donjem dijelu tablice mogli bi se još naći Mladost (Pavlovci), Papuk (Velika) i Kutjevo.

Treba se odmah ograditi da je ovo samo neka nestručna analiza i nagađanja i sve može biti drugačije kada u subotu i nedjelju krene lopta s centra, a igraju 29. kolovoza u 17 sati Požega: Požega – Bsk Buk, u 19 sati Kuzmica: Tim osvježenje – Dinamo (Vidovci), 30. kolovoza Pavlovci: Mladost – Croatia (Mihaljevci), Velika: Papuk – Jakšić, Gradac: Slaven – Kutjevo, Trenkovo: Sloga – Kaptol.

Tekst: J. Neferović Foto: arhivska fotografija (Alen Protić)