Nedjelja, 04 Listopad 2015 10:56

Derbi susret pripao Pleterničkoj Slaviji

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

3. HNL Istok – 8. kolo -

SLAVIJA - SLAVONIJA 3:1

PLETERNICA - Stadion S.Z. Šivo. Gledatelja 350. Sudac Dobraš (Slavonski Brod), pomoćnici Sokić (Nova Gradiška), Jurišić (Požega)

STRIJELCI: 1:0 Majstorović (3. - 11m), 2:0 Jakovljević (9), 2:1 Jurić (74), 3:1 Solić (90)

SLAVIJA: Blašković, Nikolaš, Majstorović, Ognjenčić, Žuljević (90. H. Ančurovski), M. Peharda, I. Peharda, Marčinković (23. Mikić), Solić, (90. Bognar), Abramović, Jakovljević. Trener: Dalibor Bognar.

SLAVONIJA: Vasić, Pavelić, Ja. Neruda (54. Karačić), Tomić, Jurić, Darmopil, Včelik, Ivanović, Jakešević, Grbeš (46. Grgić), Podobnik. Trener: Marijan Bakula.

ŽUTI KARTONI: Ognjenčić (Slavija), Darmopil, Včelik, Pavelić, Jurić, Karačić (Slavonija)

CRVENI KARTONI: Podobnik (90.), trener Bakula (85.) Slavonija

IGRAČ UTAKMICE: Tomislav Žuljević (Slavija)

Derbi susret požeško-slavonske županije obilovao je pogotcima, kartonima i uzbuđenjima. Utakmica se otvorila po željama Pleterničana pa su već u 9. minuti imali krasnu prednost od dva pogotka. Najprije je u prvom izletu pred suparnička vrata nakon majstorske asistencije Marčinkovića oboren Žuljević kojeg je u driblingu srušio Jan Neruda, a Majstorović je po običaju miran i precizan za rano vodstvo domaćih. Inicijator drugog pogotka opet je raspoloženi Žuljević čiji udarac nakon dobrog driblinga Vasić odbija, a najbliži lopti je Jakovljević koji rutinirano posprema loptu za veliko vodstvo plavih. Početak drugog dijela domaći ponovo otvaraju na furiozan način no nisu dovoljno koncentrirani u čak četiri vrlo lijepe prigode (I. Peharda, Žuljević, Solić i Jakovljević). Za promašaje uslijedila je kazna. Darmopil je napravio dobru pripremu za napad, proslijedio do iskusnog Pavelića koji nesebično poslužuje Jurića za pogodak koji je dao Požežanima tračak nade za preokret. Uvukla se nervoza u redove domaćih, ali sve dvojbe na kraju utakmice odagnao je danas izuzetno raspoloženi junior Solić koji je odličnom partijom zadao dosta problema gostima i na kraju predivnim pogotkom i potezom utakmice potvrdio pobjedu Pleterničana. Primio je loptu grudima na rubu kaznenog prostora na desnoj strani i prednjim volejem filigranski točno poslao loptu u gornji suprotni kut nemoćnog Vasića.

Tekst: P. Čuljak Foto: Alen Protić