Utorak, 06 Listopad 2015 14:13

Požeške mažoretkinje ponovno uspješne

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

EUROPSKO PRVENSTVO MAŽORETKINJA - ITALIJA 2015. -

LIGNANO / ITALIJA - Požeške mažoretkinje i Twirling klub Požega sudjelovali su na Europskom prvenstvu u mažoret plesu u Lignanu u Italiji koje se održavalo od 2. do 4. listopada kao dio Hrvatske reprezentacije. Na natjecanje je putovalo 14 natjecatelja u tri kategorije i u sve tri su bili uspješni i dobili pehare.

Prvakinja Europe u kategoriji 23 natjecatelja ponovo je bila Adrijana Jurić, drugo mjesto osvojila je ekipa njih 10, treće mjesto osvojili su Adrijana Jurić i Ivan Marinović u kategoriji parova između 22 natjecatelja.

- Ponosni smo na svoje natjecatelje koji su kao i uvijek donijeli medalje i DSC 0185pehare u Požegu. Zahvaljujemo se tehničkoj školi koja nam je omogućila treniranje, zahvaljujemo se Udruzi invalida i gosp. Zlatku Jarošu, koji su pomogli posudivši kombije da nam naša djeca odu na ovo natjecanje. Hvala gradu Požega i Županiji na odobrenim sredstvima kako bi naše prvakinje mogle još jedanput pokazati svoje znanje – istakla je voditeljica Marina Mihelčić, te izrazila svoje žaljenje zbog problema u treniranju. - Žao nam je što usprkos niza usmenih i pismenih molbi nismo niti jedan puta mogli probati u velikoj dvorani Tomislav Pirc, iako je u vremenu kad smo ju zamolili bila prazna. Iskreno mi je žao što u šumi pravila i zakona nema mjesta za one koji vole raditi, i koji su ovdje već trideset godina svojim radom i uspjehom ostavili trag.

Na europskom i Pleterničke mažoretkinje

U sastavu Reprezentacije Hrvatske od 161. natjecatelja sudjelovale su i photo1Mažoretkinje grada Pleternice. Njima je ovo bio prvi nastup na Europskom prvenstvu, te su posebno ponosne što su ostvarile veliki uspjeh i u svojoj kategoriji osvojile 2. mjesto i srebrni pehar. Za nagrađenu koreografiju je zaslužna trenerica Maja Lukić, a djevojke su uz vodstvo trenerice Ivane Dupor uvježbale svoju plesnu točku.

- Roditelji su kao i uvijek bili uključeni oko organizacije putovanja i izrade rekvizita i svih drugih nepredviđenih situacija. Djevojke se zahvaljuju svim sponzorima i gradu Pleternici na čelu s gradonačelnicom Antonijom Jozić koja im je pružila podršku i ostvarila još jedan njihov mladenački san – ističe Stella Lucić ispred Udruge mažoretkinja grada Pleternice.

Tekst: Vladimir Protić, Foto: Požeške mažoretkinje, Pleterničke mažoretkinje