Nedjelja, 15 Studeni 2015 11:55

Kolo prije kraja Slavija jesenski prvak

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

3. HNL – istok – 14. kolo

SLAVIJA - ĐAKOVO CROATIA 1:0

PLETERNICA - Stadion S. Z. Šivo, gledatelja 150, sudac Ćosić.

STRIJELAC: 1:0 Žuljević (80. – 11m)

SLAVIJA: Petković, Nikolaš, Ognjenčić, Žuljević (87. Gomerčić), V. Ančurovski, Mikić (79. Bognar), M.Peharda, I.Peharda, Marčinković (58. Abramović), Solić, Jakovljević.
Trener: Dalibor Bognar.

ĐAKOVO CROATIA: Begović, Novoselić, Križanović, Totić, Abramović, Borko, Šimičić, Nikolić, Topolovec (87. Delić), Janković (85. Lovaković), Penava. Trener: Antun Labak.

IGRAČ UTAKMICE: Tomislav Žuljević (Slavija)

ŽUTI KARTONI: Žuljević, Jakovljević, Petković (Slavija); Križanović, Novoselić, Totić (Đakovo)

U posljednjoj domaćoj utakmici nogometaši Slavije su osvajanjem nova tri boda potvrdili naslov jesenskog prvaka te obranili prošlogodišnji. Gosti iz Đakova pokazali su da su i dalje vrlo zahtjevan protivnik za Pleterničane i odolijevali su do samog kraja susreta vrlo organizirano se branivši s tendencijom brzih i konkretnih protunapada. Obrana domaćih sve je to neutralizirala ne dopustivši Đakovčanima niti jedan pogodak. Gosti su na vratima imali izuzetno raspoloženog Begovića koji je zaustavio sve pokušaje domaćih iz igre no na kraju se od junaka pretvorio u tragičara skrivivši kazneni udarac nad Žuljevićem kojega je ovaj pretočio u pogodak i tri boda. Jednu dugačku loptu upućenu od strane Ivana Peharde Jakovljević je prenio glavom, a trenutak neodlučnosti gostujućih stopera i vratara iskoristio je okretni Žuljević, gurnuo ju pored zakašnjelog Begovića koji je napravio najstrožu kaznu. Žuljević je smireno pogodio donji desni Begovićev kut koji je pročitao namjeru, ali udarac je bio suviše dobar da bi ga obranio. Svjedočili smo jednoj zanimljivoj utakmici s puno udaraca u okvir vrata no vratari su bili na visini zadatka. Slavija je imala premoć u posjedu lopte, puno više prigoda i usprkos izostanku dva ponajbolja vezna igrača Majstorovića i Šubare uspjela u svom naumu te se po drugi puta u nizu okitila naslovom jesenskog prvaka kolo prije kraja polovice natjecanja.