Ponedjeljak, 23 Studeni 2015 19:23

Slavija teško poražena na gostovanju u Čakovcu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL – istok – 15. KOLO -

MEĐIMURJE – SLAVIJA 5:0

ČAKOVEC – Stadion SRC Mladost. Gledatelja 100. Sudac Škobić, pomoćnici Škrobar i Hudika.

STRIJELCI: 1:0 - Kokot (22), 2:0 - Vuk (31), 3:0 - Vuk (65), 4:0 - Petrović (71), 5:0 - Šafarić (85 - 11m).

MEĐIMURJE: Šafarić Dean, Župan, Režić, Petrović, Šafarić Nikola, Hranilović, Kolarić, Vuk (od 85. Marcijuš, Kokot, Dodlek (od 87. Šimunić), Pintarić (od 85. Vinković). Trener Mario Kovačević.

SLAVIJA: Blašković, Nikolaš, Majstorović, Ognjenčić, Žuljević (od 83. Gomerčić), Šubara, Peharda Matej, Peharda Ivan, Marčinković (od 64. Mikić), Solić (od 67. Bognar), Ančurovski Hrvoje. Trener Dalibor Bognar.

ŽUTI KARTONI: Šubara, Majstorović (Slavija).

IGRAČ UTAKMICE: Leonard Vuk (Međimurje).

Nogometaši Slavije na gorak su se način oprostili od natjecanja u 3. HNL ISTOK u ovoj kalendarskoj godini. Na gostovanju u Čakovcu poraženi su rezultatom 5:0 no ipak se vraćaju kući kao jesenski prvaci s nepromijenjenom razlikom u odnosu na najbližeg pratitelja BSK-a koji je identičnim rezultatom poražen na gostovanju u Belišću. Srećom prvenstvo završava pa ovaj rezultatski šok neće imati trajnije posljedice. Izostanci bitnih iskusnijih igrača (Petković, Jakovljević, Abramović) pokazali su se teško nadoknadivim. Prvi pogodak pao je nakon velike pogreške domaće obrane koja je na pladnju poslužila Kokota koji je bio miran u situaciji jedan na jedan s Blaškovićem. Nakon što je Žuljević propustio veliku prigodu za izjednačenje Vuk je iz jedne brze kontre povisio na 2:0. Treći pogodak također je djelo Vuka koji je iskoristio dobar ubačaj s desne strane i pokopao sve nade lidera za moguće osvajanje bodova. Petrović je povisio rezultat nakon dobre povratne lopte s desne strane, a točku na i stavio je iskusni Šafarić nakon prestrogo dosuđenog kaznenog udarca. Unatoč jednom lošem danu i slabijoj izvedbi Slavijaši će ipak prezimiti na prvom mjestu s četiri boda prednosti nad sastavom iz Bijelog Brda.

Tekst: P. Čuljak Foto: emedjimurje.rtl.hr