Četvrtak, 10 Svibanj 2012 23:28

Tea Scania Đakić juniorska prvakinja

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

NA PRVENSTVU HRVATSKE U KICKBOXINGU POŽEŠKI BUSHIDO USPJEŠAN   -

VARAŽDIN – U subotu, 05. svibnja u Varaždinu je održano Prvenstvo hrvatske u Kickboxingu za seniore i juniore , disciplina Low Kick, na kojemu su nastupila 172 borca iz 47 klubova cijele Hrvatske. - Kao i uvijek grad Požega je imao svoje predstavnike, natjecateljski tim Kickboxig kluba „BuShido“ za koji su u  seniorskoj konkurenciji nastupili su: Branimir Farkaš i Josip Križanović, u težinskoj skupini do – 75 kg. U juniorskoj konkurenciji nastupili su: Tomislav Ivčetić, u težinskoj  skupini do – 63.5 kg i Tea Scania Đakić do – 70 kg.

- Tomislav Ivčetić uspješno je prošao kvalifikacije i prvi krug natjecanja da bi u polu finalu , nakon vodstva od 3:0 u rundama samo 10 sec. prije kraja meča  uspio zaradtiti diskvalifikaciju zbog nedozvoljenog hvatanja protivnika.   Samo je mladost , neiskustvo i želja za pobjedom  ovoga mladoga borca ostavilo bez medalje – kaže Igor Krizmanić, predsjednik i trener Bushida.

Pravi uspjeh postigla je Tea Scania Đakić osvojivši zlatnu medalju, te postala nova državna prvakinja u disciplini Low kick. - Ovim uspjehom Tea je stekla pravo nastupa za Juniorsku reprezentaciju Hrvatske. Boje naše države trebala bi braniti na Svjetskom juniorskom prvenstvu , koje će se održati početkom rujna u Bratislavi, Slovačka – ističe Krizmanić, koji je uz Sašu Božića trenirao ove mlade sportaše.

Na ovom natjecanju sudjelovao je i Luka Šimić, potekao iz požeškog Bushida. Očekivano je prošetao do finala u kojemu je nokautom pobijedio protivnika u trećoj rundi i tako ponovno postao seniorski prvak Hrvatske.