Petak, 29 Travanj 2016 10:07

Dobar uspjeh stolnotenisača Požege u Malinskoj

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PRVENSTVO HRVATSKE U STOLNOM TENISU ZA KADETE -

MALINSKA - Proteklog vikenda u Malinskoj održano je stolnotenisko Prvenstvo Hrvatske za kadete. Stolnotenisači Požege nastupili su kao pobjednici regije Slavonije-zapad u ekipnom i pojedinačnom dijelu turnira.

U ekipnom dijelu turnira STK Požega bila je u grupi sa STK Mladost Zagreb, STK Vodovod Osijek i STK Zabok. U prvom kolu igrači Požege su izgubili rezultatom 3:0 od prvaka Mladosti da bi u drugom kolu u neizvjesnoj utakmici protiv Zaboka izgubili 3:1.

Luka Kovačević je protiv prvog igrača Zaboka Domagoja Kramarića odigrao vrlo dobar meč u kojem je izgubio rezultatom 3:2 što je odlučilo ovaj meč. U trećem kolu ekipa Požege je odigrala dobar meč protiv jače ekipe Vodovoda i izgubila 3:1.

Utakmicu za 7. mjesto igrači Požege su odigrali dosta lošije te ispod očekivanja izgubili ovaj meč protiv relativno slabijeg protivnika. Ipak ovaj rezultat i plasman na ekipno PH među 8 najboljih ekipa je dobar uspjeh s obzirom da je ekipa Požege imala trećeg igrača koji ima neko značajnije iskustvo na turnirima.

U ekipnom dijelu prvenstva nastupili su Luka Kovačević, Ivan Dujmović i Goran Mandić kao debitant. Tijekom subote drugog dana održan je pojedinačni dio turnira. Za Požegu su nastupili Ivan Dujmović i Luka Kovačević.

Ivan Dujmović je u prvom kolu pobijedio Domagoja Kramarića iz Zaboka rezultatom 3:0, te Karla Benkovića iz STK Mladosti Zagreb, a izgubio od Tomislava Markotića 3:1 što je bilo dovoljno za prvo mjesto u grupi i plasman među 16 kadeta Hrvatske.

Luka Kovačević je u prvom kolu odigrao dobar meč s Lovrom Zovkom iz GSTK Zagreb, te nakon velike borbe izgubio rezultatom 3:1. Nakon ovog meča Luka Kovačević je pobijedio Brunu Peteka iz TIS-a Zagreb 3:1 te izgubio od Aleksa Krstevskog iz Pule. Kao treći u grupi nije nastavio natjecanje. Nakon prolaska grupe Ivan Dujmović je izgubio od Aleksa Krstevskog iz Pule koji je do kraja turnira osvojio 3. mjesto.

Nastupom na ovom prvenstvu Ivan Dujmović je sa 26. mjesta napredovao 7 mjesta i sada zauzima 19. mjesto na kadetskoj rang listi, dok je Luka Kovačević na 26. mjestu.

Ekipni poredak: 1. STK Mladost Zagreb 2. GSTK Zagreb 3. STK Pula

Pojedinačni poredak: 1. Jakov Jakelić STK Mladost, 2. Ivor Ban STK Mladost, 3. Aleks Krstevski STK Pula, Domagoj Kramarić STK Zabok.

Tekst: J. Bešlić Foto: STK Požega