Srijeda, 23 Svibanj 2012 14:40

Do Velike trčalo 77 sportaša

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

TRČAO SE 39. MEMORIJAL ZVONKA PANEŽIĆA  -

POŽEGA / VELIKA – U organizaciji Atletskog kluba Požega u nedjelju 20.svibnja trčao se 39. Memorijal Zvonka Panežića, na dionici dugoj 16,5 km od požeškog Trga sv. Trojstva do veličkog restorana Čiča Mata. Na startu se ove godine pojavilo 77 sportaša i ljubitelja dugoprugaškog trčanja svih dobnih struktura, od djece osnovne škole, kao što su blizanke Karla i Petra Zečević s 8,5 godina, do veterana koji trče od početka održavanja ovog požeškog maratona, ujedno i jednog od najstarijih sportskih manifestacija Požeštine.

P5211532Prije samog starta u spomen na Zvonka Panežića, inicijatora i prvog trkača ovog i još nekoliko trčanja na području Požeštine, kantautor Nenad Vlašić otpjevao je pjesmu „Trči, trči, Pande“ koju je još napisao dok je bio učenik prof. Panežića.

Sudionike utrke pozdravio je gradonačelnik Zdravko Ronko istakavši dubok trag koji je svojom ljubavi za trčanjem i zdravim životom  ostavio nama, koji to moramo dalje njegovati.  Znak za start utrke pucnjem iz startnog pištolja dao je zamjenik ministra zdravlja mr. sc. Marijan Cesarik.

P5211553Iako cilj ovog memorijalnog trčanja nije pobijediti, nego sudjelovati i promovirati bavljenje sportom, kretanjem i zdravim životom, moramo naglasiti da je prvi na cilj kraj restorana Čiča Mata u Velikoj  stigao Antun Nigović iz Ovčara za 1 sat i 8 minuta. – Ja sam trkač rekreativac, prvi puta trčim ovaj memorijal i evo došao sam prvi na cilj. Zadnjih pet šest mjeseci pripremao sam se trčeći po poljima i poljskim putovima oko Ovčara. Volim biti u prirodi – istakao je Nigović nakon utrke.

Druga je na cilj stigla djevojka Dubravka Vešligaj iz Našica, profesorica biologije i kemije koja se bavi trčanjem na duge staze i trči za Atletski klub Veteran iz Zagreba. Prvi puta je to na utrci da je na cilj stigla žena kao druga.

Kao četvrti je na cilj stigao Aleksandar Grlić iz Požege koji je ovu trku i trčanje posvetio bolesnoj desetgodišnjoj djevojčici Ani Kakuk, što je istakao i na svojoj majici. On apelira na sve da pomognu u liječenju malene Ane.