Ponedjeljak, 18 Srpanj 2016 20:05

Cilj izboriti plasman među prvih pet ekipa

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

NK SLAVONIJA KRENULA U PRIPREME ZA NOVO PRVENSTVO -

POŽEGA – Nakon mjesec dana odmora igrači Slavonije i uprava na čelu s novim trenerom Robertom Špeharom okupila se na pripremama za novo prvenstvo 3. HNL istok koje kreće 27. kolovoza. U proljetnom dijelu prvenstva IMG 1335momčad pod rukovodstvom trenera Marijana Bakule nije zadovoljila uvjete uprave te je dogovoreno da trenersku poziciju zauzme Robert Špehar, 46-godišnji Osječanin, proslavljeni hrvatski nogometaš koji je u bogatoj karijeri igrao u šest zemalja. Nastupao je za francuski Monaco, belgijske klubove Club Brugge i Standard iz Liegea, portugalski Sporting, grčki Olympiakos, te hrvatske prvoligaše Osijek i Zagreb.

Predsjednik NK Slavonije Krunoslav Prpić dotakao se pripremnog rada sa novim trenerom i kakva su njemu viđenja za novu sezonu: - Želimo kao prvo kvalitetan rad, afirmaciju sa mladima i naravno što se tiče samog rezultata u prvenstvu nekakav cilj je završiti među prvih pet i osvojiti županijski kup što nam prošle sezone nije uspjelo.

Od igrača koji su nastupali prošle sezone, Slavoniju su napustili Aleksandar Darmopil zbog poslovnih razloga, Goran Jurić sporazumnim raskidom ugovora, a sa Petrom Tomićem se još pregovara o ostanku u klubu. Od pojačanja došao je Mario Majstorović iz Slavije i Mario Rezo golman iz Lužana kojemu se i ponudio rad sa vratarima i rad sa mladima.

Treneru Špeharu na okupljanju se pojavilo 23 igrača od kojih je bilo 10-tak juniora. Već odmah na početku treninga vidjelo se da će trener zahtijevati od igrača maksimum koji mogu ponuditi i da će to biti drugačija Slavonija što se tiče taktičke igre.

IMG 1339- Bio sam iznenađen pozivom predsjednika da preuzmem Slavoniju, no kroz razgovor shvatio sam da Slavonija želi napraviti jedan iskorak i u tom ciklusu da vide mene kao trenera. Došao sam ovu prvu godinu da napravim pomak u radu i da stabiliziramo momčad i da vidimo tko je taj koji može ostati s nama u borbi iduće godine za plasman u drugu ligu. Tražiti ću red, rad i disciplinu, a na terenu da se oznoji dres i da se ostavi srce za ekipu. Igrače ću upoznavati kroz treninge, poznam kapetana Pavelića koji će mi biti desna ruka na terenu, pomoćni trener je Brkić i svi zajedno moramo se dobro pripremiti jer nogomet se ne može igrati ako se ne može trčati. Tražiti ću brzu igru napadačku igru i da Slavonija da uvijek jedan gol više od protivnika – rekao je trener Robret Špehar.

Pripremne utakmice kreću već u srijedu 20. srpnja sa ekipom iz Pečuha, nakon toga turnir u Pleternici protiv Slavije, Rudeža i Sesveta, nakon toga utakmice protiv Marsonije i Požege.

Tekst/foto: A. Protić