Srijeda, 20 Srpanj 2016 10:39

Pleterničani održali prvi trening pod budnim okom trenera Bognara

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NK SLAVIJA KRENULA S PRIPREMAMA -

PLETERNICA - Nakon iznimno duge pauze i produženog ljetnog odmora okupili su se nogometaši pleterničke Slavije i nakon pozdravnih riječi dopredsjednika Drage Lucića odradili prvi trening za novu natjecateljsku sezonu. Dopredsjednik je prokomentirao vrlo uspješnu sezonu koja je iza stabilnog kluba iz Pleternice te poželio puno zdravlja i sportskog uspjeha igračima i stručnom stožeru.

Trener Dalibor Bognar svjesno je okupio svoje igrače u nešto kasnijem terminu nego što je uobičajeno za Slaviju, ali razlog je duga i naporna sezona u kojoj je dosta mladića jurišalo na dva fronta: seniorskom i juniorskom gdje su na oba polučili nezaboravne rezultate. Slavija je jako dobru sezonu okončala sa samo 12 seniorskih igrača od kojih su dva vratari tako da je preostali dio igrača bio iz juniorskog pa čak i kadetskog pogona.

Dioba druge pozicije i osvojen Županijski kup kod seniora te osvojeno prvo mjesto u Kvalitetnoj ligi mladeži i polufinale državnog kupa u juniorskoj kategoriji kao da nije bilo dovoljno igračima Slavije pa su na koncu porazili i zagrebački Dinamo u prijateljskoj utakmici za kraj doista uspješne sezone što argumentira da je Slavija trenutno treći klub Slavonije i Baranje iza prvoligaša Osijeka i Cibalije.

Na prozivci od prošlogodišnjeg kadra nisu bili Majstorović koji je prešao u susjednu Slavoniju, Nikolaš čiji status će biti definiran kroz nekoliko dana, Mikić koji je u potrazi za novim klubom, braća Peharda koji su na Univerzijadi u Zagrebu te Petković i Abramović koji su na produženom odmoru.

Od novih lica tu su Alen Jelčić kojega smo već vidjeli protiv Dinama, Robert Bojić koji je pristigao iz Mladosti (Pavlovci) te nekoliko mladića iz omladinskog pogona koji su priključeni radu seniora i ne sumnjamo da će neki od njih brzo obući seniorski dres i na prvenstvenim utakmicama.

Tekst/foto: P. Čuljak