Nedjelja, 23 Listopad 2016 09:22

Sreća okrenula leđa Slavoniji

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL Istok - 10. KOLO -

KOPRIVNICA – SLAVONIJA 2:1

KOPRIVNICA – Gradski stadion Koprivnica. Gledatelja 100. Sudac Sabljić (Stare Plavnice).

STRIJELCI: 1:0 – Kovačić (9), 2:0 – Vučinić (16), 2:1 – Karačić (40).

KOPRIVNICA: Tihelka, Tucaković, Sminderovac, Tuba (od 46. Rajić), Sebljanović, Vučinić, Pavlović, Tkalčić (od 46. Koren), Kovačić (od 85. Sinjaković), Kolar, Gal. Trener Želimir Mešnjak.

SLAVONIJA: Vasić, Pavelić, Jan Neruda (od 46. Smojvir), Kurbalić, Majstorović, Karačić, Boban, Sokić, Jakešević, Podobnik, Božić. Trener Robert Špehar.

Koliko nekad nogomet zna biti okrutan vidjelo se na utakmici između Koprivnice i Slavonije. Iako je Slavonija u utakmicu ušla dosta loše i zbog toga bila kažnjena s dva vrlo rano primljena pogotka, ostatak utakmice sve je bilo u znaku Slavonije. Slavonija je zaigrala vrlo dobro i praktički domaćina prisilila da ne izađe iz svog dijela terena. Velika terenska inicijativa bila je kapitalizirana samo s pogotkom Marka Karačića u 40. minuti. Međutim u drugom poluvremenu kao da nije bilo druge momčadi na terenu, a Slavonija je stvarala šansu za šansom, ali što to vrijedi kada lopta nije htjela u mrežu vrlo dobrog vratara Tehelke koji je najzaslužniji što je domaćin osvojio tri boda i što nije poražen težim rezultatom. Ono što nisu uspjeli spremiti u mrežu Boban i Jakešević dovodi do očaja. No to je nogomet i sada treba glavu gore, jer iako je doživljen treći poraz u prvenstvu s pogotkom razlike velika stvar je da momčad igra dobro i ako tako nastavi doći će golovi a time i pobjede.

Tekst: J. Neferović Foto: arhivska fotografija