Nedjelja, 23 Listopad 2016 09:45

Slavija odličnom igrom upisala nova tri boda

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL istok - 10. KOLO -

SLAVIJA - CROATIA ĐAKOVO 4:1

PLETERNICA - Igralište S.Z. Šivo. Gledatelja 150. Sudac Goran Babić (Varaždin), pomoćnici Šprem (Varaždin) i Plantak (Križevci).

STRIJELCI: 1:0 - Mikić (4), 1:1 - Bogdanović (59), 2:1 - M. Peharda (63), 3:1 - Mikić (66), 4:1 - Žuljević (76).

ŽUTI KARTONI: Nikolić (Croatia Đakovo).

SLAVIJA: Petković, Kvaternik, I. Peharda, Šubara, M. Peharda, Gomerčić (od 67. Solić), Mikić, V. Ančurovski, Jelčić, Žuljević (od 78. Bognar), Itrak (od 82. Bojić). Trener Dalibor Bognar.

CROATIA ĐAKOVO: Begović, Nikolić, Novoselić, Bogdanović, Mišić, Delić, Jesus Oliveira (od 85. Blaškić), Stipanović, Nikolić Kovačić (od 89. Janković), Milardović, Kerovec (od 76. Galičić). Trener Antun Labak.

IGRAČ UTAKMICE: Leo Mikić (Slavija).

Nogometaši Slavije konačnu su odigrali utakmicu po ukusu svojih gledatelja. Ipak da sve ne bude tako jednostavno pobrinuli su se i zakomplicirali utakmicu i umalo upropastili vrlo dobar nastup u prvom dijelu kada su imali vodstvo i nekoliko prekrasnih prigoda za povećanje istog. Utakmicu su otvorili odlično i već u 4. minuti načeli goste pogotkom Mikića kojemu je vrhunski asistirao Ivan Peharda. Nakon nekoliko promašenih prigoda kada je  vratar Begović spašavao zaustavljajući loptu na crti igra se malo primirila do kraja prvog dijela. U drugom dijelu gosti kreću puno odlučnije, uzimaju igru u svoje ruke i postižu izjednačujući pogodak no Pleterničane to nije pokolebalo pa su pet minuta nakon toga uspjeli povesti da bi u idućih deset minuta još dva puta zatresli mrežu i slomili otpor gostiju. Bogdanović je zabio lijep pogodak za goste kada se dugo namještao oko kaznenog udarca i uputio oštar prizemni udarac u donji desni Petkovićev ugao. Matej Peharda je zabio za 2:1 nakon krasne akcije koju je inicirao Mikić odigravši pravovremenu loptu za Vinka Ančurovskog koji upućuje ubačaj s lijeve strane kojega prihvaća M. Peharda i tuče u blok, lopta mu se odbija, a on varkom prolazi prema golu i vrhom kopačke šalje loptu pored Begovića. Dvije minute nakon toga Mikić postiže svoj drugi pogodak nakon mata u tri poteza. Petković je loše ispucao loptu s peterca, Ivan Peharda je prvi došao do nje na tridesetak metara od svog gola te ju uputio daleko u protivničku polovicu gdje je najbrži bio Mikić i također vrhom kopačke poslao u mrežu. Četvrti pogodak je djelo Žuljevića koji je iz drugog pokušaja stavio točku na i ove teške, ali zanimljive utakmice odigrane po mokrom i blatnom terenu.

Tekst/foto: A. Protić/P. Čuljak