Ponedjeljak, 25 Lipanj 2012 17:12

Igrale 23 malonogometne ekipe

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

MEMORIJALNI TURNIR ZA POGINULE PRIPADNIKE SPECIJALNE POLICIJE TRENK POŽEGA  -

POŽEGA – Po drugi puta Udruga specijalne policije „Trenk“ Požega organizirala je Memorijalni turnir za poginule pripadnike specijalne policije u malom nogometu, uz pokroviteljstvo grada Požege. Turnir ima i humanitarni karakter jer je sav prihod namijenjen za pomoć obiteljima poginulih pripadnika specijalne policije.

P6234505Na ovogodišnjem turniru okupile su se 23 ekipe, od juniora, seniora, ali i jedna ženska malonogometna ekipa iz Kutjeva. Turnir je igran na igralištu Restorana Sara u Babinom viru, a turnir je otvorio bivši predsjednik RH Stjepan Mesić ispucavanjem prve lopte s požeškim gradonačelnikom Zdravkom Ronkom.

Upravo ulogu policije koja je pokrenula prvi otpor u Hrvatskoj, te veliku ulogu Specijalne policije u Domovinskom ratu istakao je Stjepan Mesić, čestitajući organizatorima na ideji za igranje ovom memorijalnog turnira, na kojemu se sjećaju svojih poginulih pripadnika i pomažu njihovim obiteljima. Zadovoljstvo je Mesić istakao i obilježavanjem Dana antifašizma, dana kada smo u prošlosti pružali otpor fašizmu, ali i u novijoj povijesti, pružanja otpora novom fašizmu koji je prijetio svojim pojavama u Domovinskom ratu.

P6234506Prihod ostvaren na memorijalnom turniru ove godine usmjeren je obitelji teško oboljele Evice Blatančić koja se liječi u Zagrebu. Nakon cjelodnevnog igranja treće mjesto zauzela je ekipa Restorana Sara, a u finalnoj utakmici Aureus je zauzeo drugo mjesto, dok je pobjednik turnira ekipa Jack. Najboljim ekipama uručeni su pehari pokrovitelja koje je uručio požeški gradonačelnik Zdravko Ronko.