Utorak, 26 Lipanj 2012 16:10

Veterani NK Vallis Aurea gostovali u Češkoj

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

U sklopu višegodišnje suradnje veterana NK Vallis aurea i NK Sokol iz mjesta Lovčičky kod Brna protekli vikend su u Češkoj boravili naši igrači.

Domaćini su za svoje goste pripremili bogati kulturni program, pa su tako naši veterani obišli jedno od najvećih hodočasničkih mjesta u ČR - Baziliku sv. Ćirila i Metoda u Velehradu. Tamo teku intenzivne pripreme za obilježavanje 1150 godina dolaska Svete braće u Moravsku, pa bi iduće godine na dan sv. Ćirila i Metoda (5. srpnja) trebao doći i Sveti Otac Benedikt XVI.

Nakon toga je slijedio obilazak nadbiskupskog dvorca u gradu Kromjeržiž. Sa svojim bogatim zbirkama lovačkih trofeja i slika ovaj dvorac je uvršten na popis Svjetske baštine i pod zaštitom je UNESCO-a. Dvorac je služio kao ljetnikovac biskupa i nadbiskupa iz Olomouca i u njemu su tijekom povijesti boravili značajne osobe svog vremena. U skolpu dvorca je i vinski podrum, te brojni parkovi, vrtovi i perivoji na ukupnoj površini od 64 hektara.

Subota je bila rezervirana za turnir u mjestu Šitborice, gdje se obilježavala 80-ta godišnjica mjesnog nogometnog kluba.

U jakoj konkurenciji veterana naši igrači osvojili su 3. mjesto, a nakon turnira slijedilo je druženje s domaćinima i uspostava novih kontakata.

DSCF5184