Četvrtak, 28 Lipanj 2012 15:17

Osvojili maksimalnih 90 bodova u prvenstvu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

JUNIORI PAPUKA IZ VELIKE UVJERLJIVO  NAJBOLJI  -

Juniori NK "Papuka" u natjecanju 1. ŽNL- Požeško-slavonske županije na kraju prvenstvene sezone 2011/2012. godine uvjerljivo su osvojili prvo mjesto s maksimalnih 90 bodova. Iz 30 susreta ostvarili su sve pobjede. S izvrsnom gol razlikom: 282:19. Drugoplasirani Kamen iz Vetova su ostavili za 13, a trećeplasirano Dinamo iz Vidovaca za čak 31 bod. Svaka čast na ovakvio sjajnom ostvarenju, jer ovakvu višegodišnju dominaciju Veličana u juniorskoj konkurenciji nismo imali. Otkad su se uključili tj. ponovno pokrenuli NK “Papuk” tri godine za redom su najbolji, te ne znaju za poraz. Samo se pojedini klubovi mogu pohvaliti da su uspjeli bar odigrati nerješeno protiv njih (Jakšić, Kamen iz Vetova). Međutim da ti rezultati nisu baš slučajni sigurno je najzaslužniji i trener Papuka Damir Bognar. - Prvo zahvalio bi igračima jer oni su ti koji su ostvarili na terenu ono što uporno vježbamo na trenizima. Sve su to odlićni mladići koji mi igraju već i za seniore. U narednoj sezoni očekujem da ćemo biti među tri najbolje ekipe i boriti se za sam vrh ljestvice. Kvaliteta nije upitna samo trebamo dalje nastaviti s radom kao do sada i dobri rezultati sigurno neće izostati.  U radu s juniorima i seniorima,  pomagali su mi: Ivica Banović i Damir Uremović – kaže trener Damir Bognar.

U Papuku se radi i s mlađim i starijim pionirima koji se uspješno natječu u 1. kvalitetnoj nogometnoj ligi mladeži. Mlađi pioniri zauzeli su četvrto mjesto s 43 boda. Iz 25 utakmica: 14 su pobijedili, 1 odigrali nerješeno i pretrpjeli 10 poraza, s gol razlikom: 70:55. - Ispred nas su bili samo Osijek, Cibalia i Slavonija iz Požege. Posebno me veseli što smo iza sebe ostavili Marsoniu iz Slav. Broda koja je završila na petom mjestu. Mlađe pionire  je vodio i s njima radio iskusni trener Ivica Pejnović. Moram istaknuti da isti uspješno vodi i Školu nogometa, koju trenutno pohađaju najmlađi igrači (limači i početnici). Oni nisu uključeni u natjecateljski dio, ali moramo biti zadovoljni s njihovim odzivom. S rezultatima i plasmanom starijih pionira također  u potpunosti možemo biti zadovoljni. Jer iz 25 susreta ostvarili su: 14 pobjeda, 1 nerješenu i 10 poraza, uz dobru gol razliku 65:46. Završili su na četvrtom mjestu, a ispred njih su bili samo veći priznati nogometni centri prvi Osijek, druga Cibalia i treća Marsonia – ističe Damir Bognar koji hvali trenera starijih pionira, brata Dalibora Bognara.

- Nakon lošijeg jesenskog dijela, odličnim igrama i pobjedama u  proljetnom dijelu prvenstva, kada smo sve utakmice pobijedili, te samo poraženi od objektivno boljih Osijeka i Cibalie, pokazali su da im je forma u uzlaznoj putanji. Što mi je posebno drago jer je tu riječ o igračima rođenim 1997. godine. Riječ je o igračima na koje u sljedećoj sezoni najozbiljnije računam za juniorski pogon, na njima je da uspješno zamjene: Marinka Miškića, Ivana Antunovića i druge, koji bi se onda mogli posvetiti samo igrama u seniorima, te pružiti svoj maksimum. Moram istaknuti da smo u mlađim kategorijama postigli rezultate iznad očekivanja. Pogotovo kada smo to ostvarili isključivo zahvaljujući podršci roditelja igrača. Jer treba stalno trenirati (preko zime tri, a na ljeto četiri puta tjedno), te igrati utakmice. Treniranje organiziramo u noćnim satima, kada djeca ne idu u školu. Makar mi je većina igrača iz Velike, i okolnih mjesta, ima ih dosta i s požeške strane. Tako da sva ta putovanja, oprema igrača, mogu isključivo zahvaliti roditeljima igrača. Kod nas nema nikakve članarine već vlada jedan nogometni entuzijazam, te se nadamo  da ćemo i u budućnosti uspjeti opstati, pogotovo kad je riječ o mlađim igračima, kod kojih je vidljiva kvaliteta i želja za napredovanjem. Moram pohvaliti i predsjednika kluba profesora Nedeljka Marića koji nam uvijek stoji na usluzi, kao i tajnika Đuru Legca, koji nam pomažu u vođenju ekipe Papuka. Općina Velika također nam osigurava financijska sredstva koliko može. Svi  oni ulažu maksimalni napor, da ova nogometna sredina u Velikoj zaista bude na zdravim temeljima, i da nadalje postižemo zapažene rezultate. Jer moramo se osloniti na svoje mlade igrače  i na njima graditi budućnost kluba, jer kvaliteta i nadarenost igrača nije upitna” - ističe odlučni trener kluba Damir Bognar.         

Jo.B.