Ponedjeljak, 02 Srpanj 2012 13:14

Branitelji jedinstveni i na sportskim borilištima

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

7. ŽUPANIJSKE SPORTSKE IGRE UDVDR POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE  -

KAPTOL – U odličnoj organizaciji ogranka Kaptol održane su 7. Županijske sportske igre Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požeško-slavonske županije. Svečanom postroju svih ekipa ispred OŠ Vilima Korajca obratili su se predsjednik kaptolačkog ogranka Ivica Pezerović, dopredsjednik županijske podružnice UDVDR Krešimir Pavelić, načelnik općine Mile Pavičić i zamjenik župana za gospodarstvo Željko Jakopović.

P7015148– Nismo birali niti kalkulirali kad smo išli u obranu i stvaranje Republike Hrvatske i to je definitivno dokaz da nije bilo najobičnijih ljudi, vas branitelja, Hrvatske ne bi bilo. Zbog toga apeliram na vas da i u skoroj budućnosti našeg ulaska u Europu, također ćemo imati da tako kažem jedan rat, ne onaj u kojem se gubi glava dio tijela ili zdravlje, već rat u kojem nam prijeti globalizacija. To je rat u kojem nestaju mali narodi, a mi smo manje od 1% stanovništva te Europe. Ako mi ne budemo jedinstveni, ako ne budemo čuvali i povijest i svoju teško stvorenu državu, svoju kulturu i običaje u takvoj asocijaciji u kojoj su sve države individualizirane a svi samo zajednički poštuju ono što je njima u interesu, no to je daleko egoističnije nego što se čini na prvi pogled. Nadam se da ćemo mi biti ti koji ćemo za generacije prenositi istinu o Domovinskom ratu, identitetu i kulturi hravtskog naroda – rekao je Jakopović.

Na kaptolačkom groblju položen je vijenac u spomen na poginule branitelje, zapaljene svijeće i upriličena molitva.

P7015193

Ekipe ogranaka Pakrac-Lipik, Brestovac, Pleternica, Čaglin, Požega i domaćina Kaptola natjecale su se u nogometu, povlačenju konopa, kuglanju, streljaštvu, šahu i stolnom tenisu. Nakon cjelodopodnevnog natjecanja po vrlo jakom suncu koje se odražavalo na sportskim terenima i sportskoj dvorani u Kaptolu uslijedilo je proglašenje pobjednika i dodjela medalja i pehara za najbolje ekipe u Vatrogasnom domu DVD Kaptol. Po rezultatima u nogometu najboja je bila ekipa Čaglina, zatim Pleternice i ekipa Požege. 

P7015181U potezanju konopa već tradicionalno pobjeđuje ekipa Požege, koji su najjači i na vagi, ali dobro i potežu. Drugi su bili domaćini iz Kaptola a treća Pleternica. U kuglanju prokušana ekipa Požege opet je zauzela prvo mjesto ispred Pleternice i Kaptola. U streljaštvu najbolja je bila ekipa Požege, drugi su domaćini iz Kaptola a treći iz Brestovca. U šahu je pobjeda pripala ekipi Požege, drugo mjesto osvajaju iz ekipe Čaglina, a treće Pleternica. U stolnom tenisu najbolji su ponovno Požežani, a drugo mjesto osvaja ekipa iz Brestovca, dok su treći Kaptolčani. Naravno da je najveći broj prvih mjesta osigurao uvjerljivo prvo mjesto u ukupnom poretku ekipi iz Požege, dok su se za drugo mjesto za nekoliko bodova borile ekipe Pleternice i Kaptola. Četvrta je bila ekipa Čaglina, peta Brestovca, a šesto mjesto pripalo je ekipi Pakrac-Lipik.

Nakon protokola uručenja odličja uslijedio je ručak, grah s kobasicom za sve sudionike. Domaćin slijedeće godine 8. Županijskih sportskih igara UDVDR-a  bit će ogranak Požega.