Nedjelja, 23 Travanj 2017 13:09

Sa igračem manje neriješeno protiv Varaždina

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL ISTOK – 23. KOLO -

SLAVONIJA – VARAŽDIN 2:2 (1:1)

POŽEGA – Igralište NK Slavonije. Gledatelja 300. Suci Plantosar (Darda), Buček (Slav. Brod) i Knez (Osijek).

STRIJELCI: 1:0 – Podobnik (13), 1:1 – Jertec (41), 2:1 – Boban (46), 2:2 – Jagačić (79).

SLAVONIJA: Vasić, Pavelić (od 40. Včelik), Jos. Neruda (od 82. Jan Neruda), Majstorović, Bekavac, Boban, Sokić, Jakešević (od 63. Nović), Soldo, Podobnik, Božić. Trener Robert Špehar.

VARAŽDIN: Gavranović, Jagačić, Juraj Čelić, Jertec, Šafarić, Kolarić (od 28. Golik), Conjar (od 55. Sambolec), Drožđek, Šimek, Martinaga, Antolek. Trener Miljenko Mumlek.

ŽUTI KARTONI: Vasić, Sokić (Slavonija), Jagačić (Varaždin).

CRVENI KARTONI: Podobnik (23), Jagačić (90).

IGRAČ UTAKMICE: Bruno Boban (Slavonija).

Slavonija je nesretno izgubila sva tri boda konačnim rezultatom 2:2, iako je od 23. minute igrala s igračem manje. Plavi su odmah na početku ušli odlučno u utakmicu i već u 3. minuti Pavelić je imao sjajnu šansu glavom nakon centaršuta Bobana s lijeve strane. U 12. minuti Jakešević izlazi sam pred vratara, ali golman odlično brani. I onda u 13. minuti Podobnik nakon kornera sjajno zabija gol glavom za 1:0 i kapitalizaciju izvrsnog ulaska u igru domaćih. Varaždin nije uspio nametnuti konkretnu inicijativu, i ipak su igrali u gostima da bi u 23. minuti do tada vrlo agilni i "vidljivi" Podobnik u jednom pokušaju da sustigne protivničkog igrača na otvorenom prostoru visoko podignuo nogu prema lopti i kopačkom mu opasno došao u blizini glave. Sudac je to vidio kao crveni karton. Slavonija se "srčano" i ozbiljno branila sve do 41. minute kad Jertec pogađa iz slobodnog udarca s nekih 30 metara za 1:1. U drugom dijelu već u 46. minuti Boban dolazi sam prema golmanu malo ulijevo, golman istrčava, a Slavonijin igrač ga „lobuje“ koristeći loptu koja je odskakala. Treba napisati da je Slavonija imala pobjedu "u nogama", ali prima nesretan gol u 79. minuti nakon centaršuta s lijeve strane kada glavom pogađa Jagačić. U tom momentu nastala je sporna situacija sa Sokićem, koja je omela domaće igrače, koji su opravdano tražili faul u napadu nad Sokićem koji je ostao ležati na travi nakon što je primio udarac laktom. Gosti su do kraja imali još jednu veliku šansu, ali dojam je da je Slavonija bila spremna i za pobjedu.

Tekst/foto: A. Protić