Četvrtak, 05 Srpanj 2012 15:06

Pobjednici mladi odbojkaši OK „Sokola“

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

ZAVRŠENO 3. PRVENSTVO U MUŠKOJ ODBOJKAŠKOJ  REKREATIVNOJ LIGI „POŽEGA“  -

POŽEGA - U sportskoj dvorani Grabrik odigrano je posljednje kolo muške odbojkaške lige. Naslov prvaka lige zaslužno je ponijela momčad odbojkaškog kluba „Sokola“ koja nije imala niti jednu izgubljenu utakmicu. Tako su mladi odbojkaši s „trona“ skinuli nešto stariju i iskusniju ekipu „Tvornicu sporta“ koja je u protekle dvije sezone (kada su igrali pod nazivom „Foto Fokus“ i „Foto Šunjo“ također bez poraza, bila suvereni pobjednik na odbojkaškim terenima u dvorani Grabrik.

Zahvaljujući razumijevanju starijih ekipa koje već treću godinu za redom sudjeluju u muškoj odbojkaškoj ligi, ovoga su prvenstva priliku da igraju veteransku ligu dobili mladi odbojkaši OK "Sokola" koji se inače natječu u 2. Hrvatskoj ligi istok. Za mnoge je to bio i „vatreni okršaj“ jer su tek u ovoj ligi dobili priliku da igraju.

Nastupom ali i pobjedom svoje ekipe bio je zadovoljan i Josip Obradović, kapetan "Sokola". - Bilo je tu dosta dobrih i zanimljivih utakmica i sretni smo što smo eto dobili priliku da se okušamo sa starijim i onim iskusnim odbojkašima. Nije bilo jednostavno doći do naslova prvaka no svi su dali ono maksimalno od sebe i uspjeh nije izostao iako u početku to se vidjelo i nismo bili uigrani. Iskreno se nadam da ćemo i iduće godine sudjelovati na ovom natjecanju i da će neki novi odbojkaši dobiti priliku da zaigraju - rekao je Josip navodeći kako su pod „palicom“ voditelja Krešimira Prpića   uz njega za OK „Sokol“ igrali i Marin Androić, Petar Kolarec, Ivo Kelava, Dado Malenica, Ivan Majstorović, Jure Biondić i Matko Lojber.

Među mladim odbojkašima koji su imali priliku da pokažu svoje znanje i umijeće bio je i Petar Kolarec koji odbojku trenira nešto više od pola godine. - Odbojka mi se sviđa jer nema kontakta i puno je manje opasnosti od ozljeda. Ekipa je vrhunska i uvijek se dobro zabavljamo. Igrao sam odbojku za školu, a preko ljeta igramo i odbojku na pijesku. Više volim ipak dvoransku odbojku - rekao je Kolarec dodajući kako bi s igranjem odbojke volio nastaviti i u Zagrebu po završetku školovanja u Požegi.

Za drugo mjesto u zadnjoj prvenstvenoj utakmici borili su se „Škanjci“ i „Tvornica sporta“ koji su imali podjednak broj bodova. Drugo je mjesto u konačnici ipak pripalo  prošlogodišnjim prvacima odbojkašima ekipe „Tvornica sporta“ koji su u samoj završnici bili bolji od „Škanjaca“ te ih pobijedili u tri seta. Tako su Škanjci završili na trećem mjestu. Prvoplasiranim ekipama pehare je uručio Krešimir Pavelić, predsjednik Požeškog sportskog saveza.

V.Re.