Utorak, 19 Rujan 2017 18:43

Zadar sretno prošao dalje

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

1/16 FINALA HRVATSKOG NOGOMETNOG KUPA -

SLAVONIJA – ZADAR 1:2 (0:1)

POŽEGA – Stadion NK Slavonije. Teren klizak. Gledatelja 400. Sudac Ivan Župan (Bjelovar), pomoćnici Lacović (Donji Miholjac) i Babić (Orahovica).

STRIJELCI: 0:1 – Podobnik (43.-ag), 1:1 – Včelik (46), 1:2 – Podobnik (85.-ag).

ŽUTI KARTONI: Karačić (Slavonija), Tokić, Ivičić, Župan (Zadar).

SLAVONIJA: Rezo, Puntarić, Majstorović, Karačić (od 46. Marčetić), Boban, Včelik, Sokić, Podobnik, Božić, Smojvir (od 88. Banić), Jakešević (od 88. Grbeš). Trener Krešimir Brkić.

ZADAR: Jurjević, Šimurina, Tokić, Torbarina (od 65. Colić), Ivičić (od 90. Smokrović), Župan, Anić (od 57. Rončević), Jerbić, Jurić, Viduka, Jović. Trener Leopold Burčul.

U najavi utakmice predsjednik Slavonije rekao je kako će njegovoj momčadi trebati doza sreće za prolazak dalje, no nažalost ta sreća je otišla na stranu igrača Zadra. Gosti slave pobjedu rezultatom 1:2, a da njihovi igrači nisu postigli niti jedan pogodak. Početnih 25. minuta Zadar je držao konce igre i vršio pritisak na domaćina te pogodio jednu stativu, a onda ostao bez snage i stao. Slavonija je polako preuzela inicijativu i stvarala svoje prilike za pogodak, ali sve su to bile polušanse koju je obrana Zadra uspješno otklanjala. Taman kad su se svi spremali u svlačionicu na odmor gosti dolaze do prednosti, jedan prizemni šut Torbarine s desne strane blokiralo je Podobnik koji mijenja putanju lopte i Rezo je bespomoćan na crti, 0:1. Domaći se nisu predali, nakon što su istrčali drugo poluvrijeme na teren odmah su uspjeli anulirati prednost gostiju. Solo akcija Včelika koji je po kliskom terenom uspio izdržati duel sa dvojicom obrambenih igrača Zadra i odlično pucati sa ruba kaznenog prostora te lijepo pogoditi donji lijevi ugao vratara koji je paradom samo uljepšao pogodak, 1:1. Slavonija je nakon postignutog pogotka još više krenula pritiskati i stvarati šanse za gol koji bi ih odveo među najboljih 16, dok su gosti izgledali potrošeno te su se oslonili na polukontru i kontru. Spomenuta doza sreće na početku okrenula je leđa domaćim igračima u završnici susreta. U 80. minuti u dobroj prilici je bio Boban koji nije uspio iskontrolirati loptu na rubu kaznenog prostora nakon kojega bi izašao sam pred vratara Jurjevića. Samo dvije minute kasnije nakon kornera Slavonije na drugoj stativi sam je ostao Majstorović kojemu je lopta skinuta s glave, a onda u 85. minuti gosti dolaze do pogotka koji im osigurava prolazak dalje. Nakon kornera lopta je pala u gužvu i odbila se od Podobnika te završila u mreži domaćih. Do kraja susreta domaći nisu uspjeli stvoriti izgledniju priliku za novo izjednačenje i možda produžetke što je za njih značio kraj puta u Hrvatskom nogometnom kupu, dok Zadar ne može se reći zasluženo, no sretno prolazi dalje među 16 najboljih klubova.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska