Ponedjeljak, 12 Studeni 2018 12:40

Proslava Martinja kod najpoznatije kutjevačke vinarke Zorice Tandara

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

KUTJEVO – Sve vinske blagdane, a posebno blagdan sv. Martina obilježava se i slavi u Vinariji Tandara, a domaćica je najpoznatija kutjevačka vinarka Zorica Tandara.

Na njenom OPG uvijek bude veselo, odazove joj se veliki broj prijatelja i kupaca njenog vina.

Zorica je poznata i po organizaciji međunarodne berbe na koju se odazivaju berači iz nekoliko zemalja, od juga Dalmacije, preko BiH do Švicarske. Na te berbe odazove se preko 50 berača, a nakon berbe nastavlja se pjesma i zabava.

Stari ceremonijal krštenja mošta organiziran je ispred vinarije i šatora za goste, a uz ministrante Željka Pejkovića i Uroša Svitlicu obavio je uz tradicionalni obred vinski kardinal Vlado Bauer.

Sve je nazdravljeno vrlo kvalitetnim vinima za koje Vinarija Tandara proteklih godina osvaja sve više odličja i priznanja. Vinski kum ove godine bio je Damir Najev iz Marine kraj Trogira, a prošlogodišnji kum Ivo Novak, također iz Marine kraj Trogira, kao poklon donio je sada već arhivske butelje Tandarinog vina, stare od 15 godina, što je kod domaćice izazvalo veliku radost.

Uz odličnu gastronomsku ponudu za zabavu su i ove godine bili zaduženi Kutjevački maligani.

 U cijeloj priči Zorici su pomogli prijatelji oko organizacije, a najpoznatija proizvođačica pekmeza Antonija Zelenika ovaj puta je bila zadužena ne za pekmez, nego za slatke torte.