Ispiši ovu stranicu
Petak, 29 Ožujak 2019 07:59

Moderan kamp u Parku prirode Papuk može primiti do 200 kampista

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

OD 1. TRAVNJA KAMP DUBOKA OTVARA SVOJA VRATA  -

VELIKA - Posebnosti Kamp odmorišta Duboka prepoznalo je i Kamping udruženje Hrvatske, te je uvršten na popis 38 najboljih malih kampova Hrvatske u sklopu projekta certifikacije standarda kvalitete OK Mini Camps, projekta poticanja kvalitete kampova i edukacije podržanog od strane Ministarstva turizma.

Kamp Duboka nalazi se na rubnom dijelu Parka prirode Papuk u mjestu Velika. Smješten je u prirodnoj oazi doline potoka Dubočanke te se prostire na površini od 2,3 ha i može primiti do 200 kampista. Kamp ima 11 uređenih parcela za kampere i kamp prikolice sa priključcima za električnu energiju i vodu. Jedan dio kampa predviđen je za boravak gostiju u šatorima. Gosti kampa koriste se zajedničkim sanitarnim čvorom i malom kuhinjom.
kamp duboka 1

Okruženje kampa pruža brojne rekreativne mogućnosti poput pješačenja, sportskog penjanja, vožnje biciklom ili jogginga. Kamp je dobro povezan sa glavnim planinarskim i biciklističkim stazama u parku.

Prva turistička sezona u kamp odmorištu Duboka privukla je preko 200 posjetitelja koji su ostvarili 320 noćenja, dok se u 2018. godini taj broj udvostručio. U kampu je boravilo oko 450 turista koji su ostvarili preko 600 noćenja. U strukturi posjetitelja dominiraju strani gosti iz zapadnoeuropskih zemalja. Zanimljivo je napomenuti da se radi o gostima koji upravo traže kampove koji se nalaze u područjima s očuvanom prirodom te kamp odmorište Duboka ispunjava sve njihove zahtjeve.

Projektom „Geo priče UNESCO geoparka“ do kraja svibnja ove godine izgradit će se Adrenalinski park Duboka koji je sastavni dio Plana upravljanja Parkom prirode Papuk. Adrenalinski park Duboka kao nov proizvod PP Papuk pridonijet će ukupnoj atraktivnosti i privlačnosti postojeće i nove turističke infrastrukture.Kamp rendžera radionica