Petak, 05 Travanj 2019 11:25

Vallis aurea mathematicorum – Zlatna dolina matematike

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

4. FESTIVAL MATEMATIKE KATOLIČKE OSNOVNE ŠKOLE POŽEGA OKUPIO 17 ŠKOLA IZ 3 ŽUPANIJE - 

POŽEGA – Katolička osnovna škola u Požegi organizirala je 4. Festival matematike pod nazivom „Vallis aurea mathematicorum – Zlatna dolina matematike, na koji se odazvalo čak 17 osnovnih škola iz Koprivničko-križevačke, Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije. Natjecali su se učenici od 5. do 8. razreda, koji iskazuju interes za nešto više matematike nego što se uči u školskom programu. Katolička osnovna škola u Požegi djeluje već 10 godina, a trenutno ju pogađa 319 učenika u 16 razrednih odjeljenja. Sve sudionike Festivala pozdravili su ravnatelj škole Frano Barišić i voditelj i koordinator Josip Blagojević, prof., učitelj matematike.

- Ovo je malo drugačiji Festival matematike u kojemu ne samo što radimo matematiku u pojedinačnim i ekipnim kategorijama, nego organiziramo za učenike i druge aktivnosti, od razgledavanja grada Požege, upoznavanje naše baštine i slavonskog duha,do zabave za sve. Zadaci iz matematike nešto su teži nego u redovnoj nastavi, ipak za napredne matematičare. Najbolje motiviramo s vrijednim nagradama za prva tri najbolja u svim kategorijama, a imamo ukupno 7 kategorija. Svi sudionici će cijeli dan boraviti u Požegi – rekao je prof. Blagojević.

Podršku svim sudionicima Festivala dao je ispred grada Požege, zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha. Otvorenje festivala održalo se u velikoj Dvorani sv. Terezije Avilske koje je uveličao s nekoliko skladbi Mali mješoviti pjevački zbor škole pod ravnanjem Ljube Šolić. natjecanja su održana u prostorijama škole.

(AGM Kruna)