Ispiši ovu stranicu
Utorak, 23 Travanj 2019 11:00

Dani tehničke ispravnosti motocikala 2019

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

U organizaciji stanica za tehnički pregled vozila, Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske i Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama ove će godine po šesti puta, na području cijele Republike Hrvatske, te tako i na našem području biti organizirana preventivno – sigurnosna akcija kontrole tehničke ispravnosti motocikala i mopeda pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti motocikla  2019“. Akcija je usmjerena na nadzor tehničke ispravnosti motocikla i mopeda te svih ostalih vozila L kategorije.

Akcija ima isključivo preventivno – sigurnosni karakter i provodit će se od danas 23. travnja (utorak) do 27. travnja (subota) 2019 godine. Temeljena je na poticanju vozača motocikla i mopeda na pravovremeno sagledavanje aspekta tehničke ispravnosti vlastitog vozila za sigurno sudjelovanje u prometu, odnosno izbjegavanje prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila.

Ujedno, namjera je i poticanje vozača motocikla i mopeda na važnost korištenja zaštitne opreme i podsjećanje na poželjno ponašanje u prometu. Vozači se u akciju uključuju dragovoljno, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć stručno će im osoblje stanica za tehničke preglede ukazivati na značaj održavanja vozila. Pregled vozila obavlja se besplatno za sve vlasnike vozila, odnosno vozače koji se izvanredno pojave na pregledu sa zamolbom da im se njihov motocikli ili moped pregleda i utvrdi tehnička ispravnost ili neispravnost. Besplatni pregled vozila u sklopu ove akcije ne zamjenjuje redovni tehnički pregled kojim podliježu vozila kojima se produljuje valjanost prometne dozvole ili se registriraju u tjednu trajanja akcije, te se u tim slučajevima tehnički pregled naplaćuje sukladno odluci o visini naknada.

U navedenom razdoblju policijski službenici će tijekom obavljanja službenih zadaća upućivati vozače ove kategorije vozila na mogućnost besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehnički pregled vozila.

Stoga, iskoristite mogućnost i prije sezone besplatno provjerite tehničku ispravnost svog dvokotača.