Četvrtak, 13 Lipanj 2019 09:15

Bliži se 11. Požeška Krigla

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

Da je požeška pivska craft scena sve jača, dokaz je još jedno ljetno izdanje Požeške Krigle koja će se ove godine održati 29. lipnja na prostorima restorana Stari Fenjeri u Turniću kraj Požege.

Ova manifestacija je već niz godina prepoznata u cijeloj zemlji a i šire kao vrhunski gastronomski događaj. Kao i uvijek, nekoliko tisuća litara hladnog domaćeg i craft piva ponuđeno je žednim posjetiteljima koji na ovaj događaj dolaze iz cijele Hrvatske ali i susjednih zemalja.

Osnovna svrha događaja je okupljanje pivara (kako hobista, tako i profesionalaca) iz zemlje i regije te predstavljanje istih požeškoj ali i široj publici u vidu degustacije vrhunskih piva.

I ove godine će se na točionicima Krigle točiti proizvodi najpoznatijih nezavisnih malih hrvatskih pivovara kao i domaćih lokalnih proizvođača.

Osim pivske ponude, svaki posjetitelj moći će iskoristiti i mogućnost jednog večernjeg obroka, te uživati u nastupu dvaju rock sastava, Rockera iz Nove Gradiške i Ritam Benda iz Požege. Sve je to zapakirano u ugodnom prirodnom ambijentu Starih Fenjera, kojeg dodiruju šume i ribnjaci gdje se može roštiljati i kampirati, pa nije ni čudo da su eminentni mediji proglasili Kriglu jednim od najboljih pivskih festivala na našim prostorima.

krigla plakat

Organizator Požeške Krigle je Požeška Udruga Pivara koja svojim trudom postepeno pretvara ovaj događaj u pravi požeški brend, naravno uz pomoć i suradnju s Gradom Požega, TZ Grada Požege i uz mnoge druge suradnike, sponzore i naravno donatore piva, kojih je svake godine sve više i više. Udruga pivara Požega s ovim konceptom festivala postaje prepoznatljiva i opće poznata a njeno djelovanje se daje kao pozitivan primjer u raznim organizacijama sličnih festivala diljem regije.

Požeška Krigla je manifestacija za koju se uvijek traži karta viška. Broj ulaznica je ograničen, zato požurite u nabavku svoje. Cijena kotizacije za posjetitelje je 100 kn i uključuje livadu za kampiranje, festivalsku čašu, piva u neograničenim količinama, besplatnu večeru te uživanje u live nastupu rock bendova.

Ulaznice su u prodaji na sljedećim požeškim lokacijama: Caffe bar Koloseum,

Pivnica Slawoner, Caffe bar Birc, Caffe bar Beertija, Caffe bar Sax, Stari Fenjeri i Caffe bar Frenky

Grupa Ritam Band Požega naši rado viđeni gosti na Krigli. Ujedno i prvi bend koji će davati ritam i melodiju dok posjetitelji ispijaju pive na ovogodišnjoj manifestaciji. Rockeri su bend iz susjedne Nove Gradiške, idealan za posjetitelje Krigle jer dečki znaju zabaviti šaroliki spektar ljudi. Od Beatlesa i Hendrixa, preko Clasha, Gunsa, Maidena pa sve do Hladnog Piva, Azre, Sarsa... za svakog će se naći ponešto.

Više informacija saznajte na službenom Facebook događaju: https://www.facebook.com/events/359916694620009/