Četvrtak, 27 Lipanj 2019 09:10

5. Ribarska večer u Vetovu 6. srpnja

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

 

VETOVO - Športsko ribolovno društvo Matiševac iz Vetova i ove godine organizira i to jubilarni peti puta svoju gastronomsko-turističku priredbu Ribarska večer koja će se održati u subotu 6. srpnja na otvorenom prostoru Trga sv. Vinka u središtu toga mjesta. Suorganizatori su Ribarska kuća iz Lukača i vetovački caffe bar Panonija.

Cijeli program počet će u 18 sati kada će na pozornici početi nastup mladog tamburaškog sastava De Gotho iz kutjevačkog kraja, a kasnije uvečer svirat će poznati požeški glazbeni sastav Posegana.

-Očekujemo nekoliko tisuća posjetitelja za koje će biti pripremljeni brojni specijaliteti po prihvatljivim cijenama i to riblji paprikaš, prženi šaran, šaran na rašljama, te delicije sa roštilja – ističu nam Denis Blažević i Ivan Marinclin, predsjednik i tajnik Matiševca.

Tu će u ponudi biti široki asortiman ponajboljih vina članova ovdašnje Udruge vinara Veteri Castra koja se uključila u organizaciju ovogodišnje Ribarske večeri.

Vetovački ribiči okupljeni u Matiševac sa više od 40 članova namjeravaju ostvarena sredstva sa ove priredbe usmjeriti za saniranje nasipa na jednom od dva ribnjaka koji je oštećen, a na taj način žele očuvati bogatstvo ribljeg fonda (šaran, amur, štuka, klen, tostolobik), te zadržati mlade u radu društva kojih je sada učlanjeno desetak. U takvim nastojanjima dakako očekuju potporu i razumijevanje lokalne samouprave što do sada nažalost često nije bio slučaj.

Ribarska večer je njihovo najveće godišnje događanje, pa ulažu mnogo napora za potpuni uspjeh priredbe, koja svakog ljeta okupi veliki broj ljubitelja jela od ribe, pa su takva očekivanja i ove godine.

Ulaz se ne naplaćuje, a svi ste pozvani na 5. Ribarsku večer!