Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 11 Rujan 2019 09:52

Ovog vikenda očekuju nas moto utrke na Glavici sa preko 100 vozača

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

MOTO KLUB POŽEGA PROMET ORGANIZIRA MEĐUNARODNO OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE U CESTOVNIM MOTO UTRKAMA - 

POŽEGA – Ovog vikenda najavljena je posebna poslastica za sve ljubitelje motocikala i utrka, jer se na Glavici održava Međunarodno otvoreno prvenstvo Hrvatske u cestovnim moto utrkama14. i 15. rujna. Organizator je Moto klub Požega Promet, a glavni pokrovitelj utrka Požeško-slavonska županija. Utrke i aktivnosti na Glavici najavili su zamjenik župana Vedran Neferović i tajnik MK Požega Promet Zlatko Jaroš na tiskovnoj konferenciji u Maloj vijećnici županije.

- Zadovoljstvo mi je ispred Požeško-slavonske županije najaviti Međunarodno prvenstvo u cestovnim moto utrkama koje će se održati na našoj Glavici, koje će ponovno pokazati veliki entuzijazam ljudi koji su uključeni u moto sport na našem području. Požeško-slavonska županija kao pokrovitelj pomoći će u dijelu da se održi ova tradicija legendarnih utrka na stazi Glavica. Vremena se mijenjaju, a znamo da nisu u tom opsegu ona vremena koja je ta staza nekada značila, ali važno je da ova aktivnost kluba iz naše sredine potiče razvijanje moto sporta, utječe i na mlade vozače koji mogu vidjeti vještine vožnje, na stazi koja je dugi niz godina bila mjesto dolaska zaljubljenika u moto sport – istakao je zamjenik župana Neferović.

- Ovo je drugo moto natjecanje ove godine u Požegi, a 4. i 5. utrka u sezoni2019. godine. U Požegi završava sezona i ovdje će se saznati i prvaci Hrvatske, što nama kao organizatorima daje određene zadatke da popravimo sve nedostatke, kojih se nadam da je sve manje i manje. Staza je u dobrom stanju, uredili smo i okoliš da možemo primit sve zaljubljenike u moto sport. Vozači dolaze već u petak, imaju treninge i verifikacije za utrku. Treninzi su i u subotu od 8 do14 sati. Natjecanja počinju u subotu od 14,30 sati i trajat će sve do 19 sati. Proglašenje će biti vjerojatno već pod reflektorima jer je dan sve kraći. Imamo cestovne moto utrke, skutere, brzinske utrke i oldtimere koji su kao kategorija najbrojniji.

U nedjelju program počinje već u 9,30 sati sa zagrijavanjem, a utrke od 13,30 sati. Predstavnika Požežana u utrkama imamo, ukupno sedam vozača, a sveukupno očekujemo preko 100 vozača. Na prošloj utrci u srpnju imali smo 99 vozača, pa sada očekujemo više – zaključio je tajnik Jaroš, koji najavljuje i dosta novih vozača. Utrka će biti posebno interesantna jer će donijeti prvake Hrvatske u svim kategorijama, a Jaroš se nada da će pošto je četiri dana festivala prošlo bez kiše, da će i Moto utrke proći bez kiše, uz lijepo, sunčano i toplo vrijeme.