Petak, 27 Rujan 2019 12:39

„Sloge“ više nema, ali Sloga je u nama

Ocijeni sadržaj
(20 glasova)

OKUPILE SE RADNICE SLOGE KOJE SU POČELE RADITI PRIJE 47 GODINA - 

POŽEGA – Sve smo mi tada bile mlade djevojke od 18 do 20 godina, kada je u tadašnjoj Modnoj konfekciji „Sloga“ 1972. godine oformljena nova grupa za šivanje jakni, grupa Jakne 2. Neke od nas nisu imale niti 18 godina. Bilo nas je 40-tak u tom novom odjelu koji je počeo raditi u okviru „sloge“ u glavnoj zgradi. Tada je to za nas bio početak novog života, kao mladi čovjek dobio si zaposlenje, počeo raditi i družiti se sa novim okruženjem ljudi, učili smo i radili, stvarali svoj novi život. Sada naše „Sloge“ više nema no Sloga je u nama – istakle su inicijatorice ovog interesantnog okupljanja.

Na okupljanje koje su organizirale u Krčmi „Zlatni lug“ je došlo njih preko 30. Sjetile su se i nekoliko svojih kolegica koje više nisu među njima. Danas su sve umirovljenice, sve su bake s puno unučadi, no uvijek sve imaju lijepo sjećanje na rad u „Slogi“. Kroz posao su ispunile uglavnom i sve svoje želje i htijenja. Danas se naravno sjećaju samo lijepih trenutaka, za koje kažu da ih je bila jako puno. Bile su sve mlade, pune radnog i životnog elana. No izražavaju žaljenje što „Sloge“ danas više nema, nema više onih radničkih druženja.

Da im i danas nedostaje tog druženja pokazale su upravo ovim druženjem uz svečanu večeru i naravno glazbu, za koju je bio zadužen „One manshow“ i osoblje Krčme „Zlatni lug“