Ispiši ovu stranicu
Petak, 21 Veljača 2020 14:19

Sve je spremno za obilježavanje Dana grada Požege i Grgureva 2020.

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POŽEGA - Bliži nam se 12. ožujka, Dan grada Požege i Grgurevo, a što sve naše sugrađane očekuje ove godine predstavili su na konferenciji za novinare gradonačelnik Darko Puljašić i Silvija Podoljak, direktorica ureda Turističke zajednice grada Požege.

- Ovo je doista jedan od najvažnijih dana za Grad Požegu i već tradicionalno, pripremili smo se, okupili u zajedničkoj misiji da ponudimo veliki broj izvrsnih događanja u našem gradu. Pozivam sve naše sugrađane, goste, sve koji vole uživati u ljepotama Požege da nam se pridruže kako bismo im pokazali bogatstvo našega grada i njegove tradicije i sve ono što ga čini tako prekrasnim. – rekao je gradonačelnik Puljašić i pozvao sve sugrađane da sudjeluju u programu obilježavanja ovogodišnjeg dana grada.

Program obilježavanja počinje već ovoga vikenda i to kvalifikacijama za Svjetski plesni kup koje se u organizaciji Plesnog studija Marine Mihelčić održavaju 22. i 23. veljače u SD „Tomislav Pirc“. U ponedjeljak 24. velječe Matica hrvatska, ogranak u Požegi, organizira predavanje na temu „Srednjovjekovna Požega“ koje će održati dr.sc. Marija Karbić, dok u utorak 25. veljače Glazbena škola priprema Koncert pod maskama. Tu su i 50. Dani Glazbene škole Požega koji traju od 2. do 6. ožujka, a svaka večer donosi novi koncert vrhunskih glazbenika. Pripremljena su i razna sportska zbivanja, izložbe, javne tribine, predstavljanja knjiga, kazališne predstave i koncerti.

- Brojna su zbivanja, a spomenila bih sada subotu, 14. ožujka kada pozivamo sve naše posjetitelje u grad jer nas očekuje turistički razgled grada od 10 sati pod nazivom “Living history: stazom boema i umjetnika”, u isto vrijeme započinje Grgurevski sajam u pješačkoj zoni, a najsvečaniji dio dana je svečani mimohod povijesnih postrojbi i smotra na Trgu svete Terezije Avilske. Pripremili smo i hodanje Požeškom gorom u sklopu projekta “Hodanjem do zdravlja”, a polazak je s Trga sv. Terezije u 12,15 sati. Centralni događaj toga dana je “Bike&Hike Grgurevo – proslava u vinogradima Požeške gore” od 12 do 18 sati. – rekla je Podoljak.

Galerija slika