Srijeda, 20 Kolovoz 2014 09:42

„Tunning & styling show“

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

"STREET ELITE" U OPĆINI VELIKA ORGANIZIRAO ZANIMLJIVO NATJECANJE  -

VELIKA - Nedavno osnovana velička udruga „Ulična elita“ bila je domaćinom natjecanja „Tunning & styling showa“ . Riječ je o natjecanju u kojem se ocjenjivao izgled vozila kojega su preuredili njihovi vlasnici. Tako se na ovom natjecanju sve bodovalo od izgleda automobila, do svake preinake pa su tako na ponos svojih vlasnika ljepotom plijenili mnogi automobili.

Samom je priredbom, koja je okupila veliki broj posjetitelja bio zadovoljan i podpredsjednik udruge Antonio Keresteš.

 "I lani je ova manifestacija bila dobra a sada smo i više nego zadovoljni, kako brojem natjecatelja tako i velikim zanimanjem koje je ona pobudila. Mladi vole automobile a ovo je natjecanje prilika da pokažu svoju kreativnost. To je i prilika za druženje kao i prigoda da svako od prisutnih dozna kako se nešto može napraviti," rekao je Antonio.

Posebnu je pozornost plijenio Vlado Moravek iz Jakšića višestruki prvak u utrkama ubrzanja. U zadnjih osam utrka on je osvojio osam prvih mjesta.

 " Ovdje sam došao na poziv svojih prijatelja. Od 2006. godine bavim se utrkama ubrzanja pa sam tako ovdje izložio svoj automobil da ljudi vide što je to zapravo. Ja vozim "Opel Kadeta" od nekih 1000. konja. Sve je tu dorađeno i prerađeno. Vozim na alkohol. Izvana auto izgleda sasvim normalno a u biti motor je od "Audija S8" u gepeku, a turbina je od kamiona MAN-a. Ma svašta je tu a samo je školjka od "Opel Kadeta". Ova je godina za mene i više nego uspješna. Na automobilu smo puno radili i to je sada pravi "zmaj". Na 402 metra izlazna brzina mi je 250 km/h. To sam napravio lani u Osijeku za 9,8 sekundi,"- rekao je Moravek dodajući da iduću utrku ponovno ima u Osijeku i to prvoga vikenda u rujnu.

Potporu natjecanju i mladim kolegama dali su i članovi auto moto kluba Velika na čelu s njihovim predsjednikom Mariom Lukićem. Članovi ovoga kluba natječu se u auto krosu.

 "Svojim dolaskom htjeli smo dati potporu ovoj našoj najmlađoj udruzi i njezinim ljubiteljima automobila. Ujedno smo izložili i ove naše koje koristima za cross utrke pa su zato puni blata i neuređeni. Drago nam je što u općini ima još zaljubljenika u automobile. Naša su vozila jako sigurna iako možda tako ne izgledaju. Imamo svoje mjesto za utrke na Poljanici, a prvo natjecanje imamo 8. Listopada. Preko godine taj prostor koristimo za treninge imamo 11 vozila za natjecanje i 20-ak aktivnih članova, kaže Lukić dodajući kako zahvaljujući ovoj vrti natjecanja vlasnici svoje metalne ljubimce koji su još u voznom stanju ma kako oni bili stari mogu do kraja iskoristiti .

Ako je suditi po velikom zanimanju posjetitelja natjecanje je ispunilo očekivanja ne samo organizatora već i svih onih koji su došli u Veliku, bio kao natjecatelji ili posjetitelji. Uz nabrijane automobile pobrinuo se i zanimljiv popratni program kao što je natjecanje u bacanju gume u dalj, vuča automobila, glasnoća automobila i kao najzanimljiviji događaj za sve dvije atraktivne mlade djevojke u sexy car washu.