Nedjelja, 18 Siječanj 2015 21:45

Proslavili Vincelovo u vinariji Tandara

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

KUTJEVO – Za vina Tandara već se nadaleko čuje, pa je stoga i na proslavi Vincelova bilo puno gostiju iz jadranskih destinacija. Sve su to kupci, ugostitelji i restorani koji su se osvjedočili u kvalitetu graševine i rajnskog rizlinga obitelji Tandara, te stoga vrlo rado dolaze i s domaćinima proslave novu vinogradarsku godinu. Da bi bila uspješna nova berba traži se i dostojno obilježavanje Vincelova, a uz domaće specijalitete, odličan grah sa suhim mesom i vincelovskim ražnjem odlično su se uklapala i kvalitetna vina. Za zabavu je bio zadužena glazbena grupa Maligani, pa se i zaplesalo.

 - Teška je bila prošla godina koja je iziskivala velike troškove u zaštiti loze zbog kišne godine. nadamo se da će nam ova vinogradarska godina biti bolja, pa stoga očekujemo i od našeg zaštitnika sv. Vinka da nas i naše vinograde zaštiti. Ove godine imamo gostiju od Istre, Rijeke, Dalmacije sve do Dubrovnika, sve su to ljubitelji i veliki kupci naših vina koji ta vina nude kroz turizam. Ovo je naš dan kada ugošćavamo naše prijatelje i drago mi je kada se odazovu u ovako velikom broju – rekla je Zorica Tandara, domaćica vincelovske proslave.

 Ni dosadna kiša koja nije posustala cijeli dan, nije omela posjetitelje da se na slamnatim foteljama uz vatru druže i peku svoj vincelovski štap.

Tekst: Vladimir Protić Foto: Vladimir Protić