Utorak, 24 Veljača 2015 10:06

Uručili godišnje nagrade

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

GODIŠNJA SKUPŠTINA HPD SOKOLOVAC U LAPJAKU -

 VELIKA – Požeško planinarsko društvo HPD Sokolovac održalo je godišnju skupštinu na kojoj su se analizirali rezultati postignuti u prošloj godini, donijeli novi planovi za rad društva, te planovi na nastavku obnavljanja i uređenja njihovog Planinarskog doma Lapjak. Taj legendarni planinarski dom nakon dužeg niza godina u agoniji, ponovno je obnovljen, za sada samo prizemlje i velika dvorana, te je na opće zadovoljstvo ponovno središte planinarskih zbivanja.

- Donijeli smo bogati program rada za ovu 2015. godinu a dodijelili smo i najviše priznanje, godišnje nagrade „Stjepan Lovrić Stipa“, koju su ove godine dobili, dugogodišnji tajnik društva Drago Mikel i Zdenko Miletić, dugogodišnji član Upravnog odbora Sokolovca. Za veliku pomoć društvu priznanja su dobili grad Požega i općina Velika – istakla je glasnogovornica društva  Ana Pirović.

- Za počasnog predsjednika HPD Sokolovac izabran je Antun Lovrić, dugogodišnji predsjednik i aktivista društva. Predložili smo i našem planinarskom Savezu dugogodišnje članove koji su zaslužni za dobivanje brončanog, srebrenog i zlatnog Znaka HPS. Najavljujemo naše 33. po redu „Papučke jaglace“ kao našu najveću planinarsku manifestaciju na koju dolazi tisuće planinara iz cijele Hrvatske i inozemstva, a koja će se održati u nedjelju 22. ožujka. Najavljujem i tradicionalni Susret planinara pjesnika i slikara u nedjelju 24. svibnja za koji su planinari već počeli pisati pjesme. To je jako lijep događaj koji se održava na Sovskom jezeru. Ove godine od pohoda planirali smo planine Makedonije na nekoliko dana – istakao je Predrag Livak, predsjednik društva, koji se pohvalio da je društvo prošireno i pomlađeno s dvadesetak članova koji trenutno pohađaju planinarsku školu koja završava za pet tjedana polaganjem planinarskog ispita.

Počasni predsjednik HPD Sokolovac postao je Antun Lovrić – To je kruna svih ovih godina koje sam proveo u Planinarskom društvu Sokolovac, i rezultat za koji sam se izborio, a to je povrat Planinarskog doma Lapjak koji je trebao biti otet ovom društvu i njegova ponovna adaptacija i uređenje. Do sada smo uložili oko 1,5 milijuna kuna u obnovu, a sad nas očekuje dalje, uređenje sprata i potkrovlja. Na pohode ću ići koliko budem mogao jer nisam više mlad, u 73-oj godini sam, a sve ovo je i plod mojih dugogodišnjih planinarskih skitanja, priloga, rada i aktivnosti – rekao je Lovrić.

Tekst/Foto: Vladimir Protić