Petak, 26 Lipanj 2015 15:19

Najbolji ribolovci udicom na plovak iz Nove Gradiške

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

39. KUP VALLIS AUREA RIBIČA SLAVONIJE I BARANJE -

 TURNIĆ – Članovi Ribolovnog društva Požega bili su domaćinom tradicionalnog 39. Kupa Vallis Aurea na kojem se natječu ribolovci s udicom na plovak iz cijele Slavonije i Baranje. Natjecanje je održano na novim ribnjacima ovog drugog požeškog društva koje imaju nedaleko od mjesta Turnić na 7 ha vodene površine.

- Na ovom tradicionalnom Kup došlo nam je 18 ekipa s 62 natjecatelja, od Osijeka do Okučana. Disciplina je lov udicom na plovak, lovi se tri sata, a riba se važe i svaki gram je jedan bod. Ekipu čine tri ribolovca i kapetan, lovi se u tri sektora. Danas je zbog promjene vremena bio relativno loš dan za ulov obzirom na količine koje se inače love na takvim natjecanjima. Pobjednik je Dejan Bojčić iz ŠRD Šaran Bicko Selo s ulovom od 5811 grama, a ekipno prvo mjesto zauzela je ŠRD Mrena iz Nove Gradiške. Požeške ekipe imale su slabije plasmane, pa je tek 11. bila ekipa Požega 2. – kaže tajnik ŠRD Požega, Boris Marković.

 Natjecanje organizira Ribolovni savez Požeško-slavonske županije a tajnik Dragutin Blažičević je zadovoljan odzivom koji je uvijek standardan. – Naši gosti navikli su već na dolazak na ovaj naš tradicionalni kup. Po prvi puta lovilo se u ovom novom ribnjaku, koji je krasan upravo za natjecanje. Dodjela medalja najboljim pojedincima i pehara najboljim ekipama održana je na prostoru Restorana Stari fenjer u Turniću.

Tekst/foto: Vladimir Protić