Četvrtak, 02 Srpanj 2015 15:32

„Gladnoj djeci za školski obrok“

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

UČENICI I NASTAVNICI OŠ ANTUNA KANIŽLIĆA USPJEŠNO SU I OVE GODINE ZAVRŠILI SVOJ PROJEKT -

 PROJEKT OSTVARUJU U SURADNJI S GLOBALNIM POKRETOM MARY`S MEALS – MARIJINI OBROCI

 POŽEGA - Već nekoliko godina pri požeškoj OŠ Antuna Kanižlića provodi se hvalevrijedan projekt „Gladnoj djeci za školski obrok“ u koji su uključeni gotovo svi učenici i nastavnici. Projekt ostvaruju u suradnji s globalnim pokretom „Mary's meals“ – „Marijini obroci“ koji niz godina prehranjuje tisuće školske djece u nerazvijenim zemljama Afrike, Južne Amerike i dr. Kanižlićevci su i ove godine prikupljali sredstva organiziravši ponovno Humanitarni sajam u svojemu dvorištu na kojemu su prodajom donirane odjeće, obuće, igračaka, hrane i napitaka ostvarili još bolje rezultate nego godinu dana prije. Sa svojim info štandom nastupili su i na 5. Sajmu antikviteta koji organizira tjednik Kronika požeško-slavonska, koji je vrlo rado osigurao štand ovoj vrijednoj grupi entuzijasta i volontera za njihovu bolju promociju i informiranje o budućim aktivnostima, te prikupljanje dobrovoljnih priloga.

- Jako nas raduje što su mnogi i u našem gradu prepoznali vrijednost i dobrotvornost ovog projekta Marijinih obroka i otvorili svoja srca za buduću suradnju, što će omogućiti još većem broju djece da primaju Marijin obrok. Mnogo je truda, srca i radosti uloženo u ovaj Projekt, hvala na svakom daru, posebno djeci i roditeljima. Ove godine uspješnost je bez sumnje opet velika: prikupljeno je nešto više od 18 tisuća kuna, što će u cijelosti biti uplaćeno na račun Marijinih obroka Hrvatska – rekla je Ana-Marija Biršić Glibo, voditeljica Projekta Marijinih obroka, vjeroučiteljica u OŠ A. Kanižlića u Požegi koja o projektu i ciljevima ističe: - Vodi nas vrlo jednostavna i djelotvorna ideja: izgladnjeloj djeci na rubu najtežeg siromaštva, izgladnjelosti i smrti pružiti skroman ali zdrav obrok u školi. „Marijin obrok“ toj je djeci najčešće jedini obrok u danu. Posebno nas potiče i motivira činjenica da za samo stotinjak kuna godišnje djetetu možete spasiti život i pružiti mu školovanje. Ovim velikim i sada redovitim godišnjim Projektom želimo u djeci razvijati solidarnost, odgovornost, požrtvovnost i brigu za bližnje, želimo ih poticati da uviđaju i prepoznaju one koji su u potrebi, da se angažiraju i aktivno uključe u pružanju pomoći drugima.

- Zahvaljujemo svima koji su nam pružili podršku, od grada Požege do Požeško slavonske županije, svim dječjim vrtićima,osnovnim i srednjim školama u gradu, gospodarstvenicima i požeškim tvrtkama koje su nam pomogle, svim novinarima i medijima koji su pratili naše aktivnosti, svim građanima koji su bili uz nas. U ime one djece koja u ovom trenutku čekaju Marijin obrok, hvala svima od srca – istakla je u ime malih i velikih volontera Marijinih obroka, Kanižlićevaca iz Požege, Ana-Marija Biršić Glibo, voditeljica Projekta Marijinih obroka.

Tekst/foto: Vladimir Protić