Utorak, 06 Listopad 2015 15:15

Snima se nastanak autohtonih jela u restoranima

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

OKUSI HRVATSKE TRADICIJE NASTAVLJAJU S PROJEKTOM -
VETOVO – Nakon što su svi restorani uključeni u projekt „Okusi hrvatske tradicije – Okusi zlatne Slavonije“ dobili oznake za svoje restorane i tiskane jelovnike s autohtonom hranom, prešlo se na drugi dio projekt, a to je marketinško-promotivna akcija. U sklopu toga snimaju se u svakom restoranu nastajanja tih jela, kuhari i vlasnici restorana govore o receptu i postupku nastajanja hrane, s na kraju se snima servirano jelo.

- Projekt se trenutno provodi u tri županije, ukupno 31 restoran a u Požeško-slavonskoj županiji u 8 restorana. Cilj se čuvanje i plasiranje autohtonih jela hrvatskog podneblja u turističke svrhe. Mi sada snimamo kratki serijal Okusi zlatne Slavonije, kratke TV spotove i priče koje će pričati priču o objektu, okružju i o jelima koja se u objektu nudi - rekao je Borislav Šimenc, voditelj projekta Okusi Hrvatske.

Nastajanju takvog tradicionalnog jela svjedočili smo u Restoranu i prenoćištu Schon Blick u Vetovu. Osoblje je pripremalo fiš paprikaš od tri vrste ribe, te poseban specijalitet, šarana na rašljama koji se priprema na otvorenoj vatri. – Vrlo rado smo se uključili u ovaj projekt i mi u našem restoranu prvenstveno nudimo riblje delicije, a već nadaleko poznato riblje jelo, fiš paprikaš ovaj puta udružili smo sa u zadnje vrijeme sve popularnijim šaranom na rašljama – istakla je Anita Miličević, voditeljica obiteljskog turističkog imanja s restoranom, salom za svatove i prenoćištem u bungalovima koji su smješteni okolo ribnjaka. Da su u tome pravi majstori, priznala im je cijela ekipa novinara koja prati snimanje serijala mini TV emisija koje će biti emitirane na lokalnim televizijama u sklopu promocije cijelog projekta.

Tekst/foto: Vladimir Protić