Srijeda, 25 Svibanj 2016 16:24

Cijelu Veliku uljepšati sa 6.000 presadnica

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

AGRO TURISTIČKA ZADRUGA VELIČANKA UREĐUJE VELIKU -

VELIKA – Naselje Velika polako poprima izgled cvjetnog naselja, jer ovih dana posadit će se čak 6.000 presadnica 6 vrsta cvijeća. Uglavnom se uređuju površine duž prometnica i uz javne objekte. Radove izvode djelatnici Agro-turističke zadruge Veličanka iz Velike.

IMG 9285- Naš 15-tak se udružilo i osnovali smo zadrugu, te smo kao takvi dobili posao održavanja zelenih i javnih površina u naseljima općine Velika. Sada su upravo radovi na sađenju cvjetnih aleja koje se protežu duž prometnica u centru i na većim zelenim površinama te raskrižjima u Velikoj – kaže Stanko Raguž, voditelj zadruge. Kao najpovoljniji ponuđač zadruga je dobila i identičan posao na području grada Kutjevo.

U središte općine, nasuprot zgrade općinske uprave učenici i nastavnici Obrtničke škole postavili su obučene lutke od slame, po kojima su već poznati nekoliko godina, te ih postavljaju u sva gradska i općinska središta koja im osiguraju slobodan prostor. Slamnate lutke obučene su u kreacije koje su izradili učenici na praktičnom radu u školskoj radionici.

Tekst/foto: Vladimir Protić