Utorak, 28 Lipanj 2016 09:38

Bez praćenja tehnoloških dostignuća ne može se napredovati u struci

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NOVA TV OPREMILA KUHARSKI KABINET OBRTNIČKE ŠKOLE U POŽEGI -

POŽEGA - Oko 190 učenika koji se u požeškoj Obrtničkoj školi educiraju za ugostiteljska zanimanja od sada će imati priliku praktični dio svog školovanja proći s profesionalnom opremom novog kuharskog kabineta zahvaljujući Novoj TV i IMG 6842popularnom showu Celebrity MasterChef. 

Naime, kako je show humanitarnog karaktera Nova TV osigurala je vrijednu donaciju školi u vidu profesionalne kuharske opreme i uređaja.

- Ova oprema znači ne jedan korak, već više koraka bliže ovom trendu koji sad vlada u kuhinjama hotela i restorana u koje naši učenici nakon što završe srednju školu odlaze. Dakle oprema u praktikumima, zastarijeva kao i sva druga oprema, ali budući da hoteli prate trendove, a škole ne mogu tako brzo, mi smo sada iskoračili malo više koraka zahvaljujući Novoj TV. Ovim putem im se zahvaljujem, u ime svih naših učenika i djelatnika koji rade u kuharstvu, odnosno ugostiteljskom posluživanju. Dobili smo opremu koja je ne samo pripomoć za kuhare, već je isto tako od koristi za naše konobare - izjavila je Iva Šnajder, ravnateljica Obrtničke škole u Požegi.

Učenica Beata Cerovac je opisala kako je to bilo nekad: - Imali smo drvene školske klupe kao stolove na kojima smo radili, nismo imali adekvatne uvjete za rad i opremu, pećnica nam nije ravnomjerno pekla uopće, štednjake smo teško IMG 6845palili, neke smo čak upaljačima, neke nismo mogli dugo upaliti.

Zdenko Došen, profesor kuharstva posebno je zahvalan na ovoj donaciji te opisuje: - Uvjeti koji su bili u ovom kabinetu kuharstva u našoj školi, bili su slobodno rečeno skromni. Ova nam je oprema stvarno puno pomogla, jer bez praćenja tehnoloških dostignuća ne može se napredovati u struci.

Nova TV i "Celebrity MasterChef" pomoći će ovom donacijom brojnim srednjoškolcima, budućim mladim kuharima, konobarima, turističko hotelijerskim komercijalistima koji će sada moći još aktivnije i lakše sudjelovati u praktičnoj nastavi te se u kvalitetnim uvjetima educirati za ova ugostiteljska zanimanja.

Tekst/foto: Nova TV