Srijeda, 05 Listopad 2016 14:41

"Procvjetalo proljeće" dobilo svoje pobjednike

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NATJEČAJ ZA NAJBOLJU FOTOGRAFIJU TJEDNIKA KRONIKA POŽEŠKO-SLAVONSKA -

POŽEGA - Tjednik Kronika požeško-slavonska još jednom je organizirala za sve svoje čitatelje i ostale ljubitelje fotografije natječaj za digitalnu fotografiju. 

Dosada je na natječajima za fotografiju tjednika Kronika požeško-slavonska u tri kruga sudjelovalo 40-ak autora s preko 250 fotografija.

Natječaji su nosili nazive: Zlatna jesen, Čarobna zima i Žarko ljeto, a ovim natječajem završavamo ciklus Godišnjih doba te u pripremi imamo i izložbu najboljih fotografija pristiglih na sva 4 natječaja. 

Naziv natječaja je "Procvjetalo proljeće", a kao i uvijek vezan je za prostor Požeško-slavonske županije, sa slobodnim pristupom motivu i tehnikama izrade fotografije. 

Natječaj je bio otvoren od 1. travnja do 1. kolovoza 2016. godine, a prijavilo se 20 autora s preko 100 fotografija procvjetalog proljeća.

Tjednik Kronika požeško-slavonska u 2016. godini organizirao je ponovno mnoštvo događanja za građane počevši sa Švarglijadom i Festivalom kulenove seke u veljači, preko Sarmijade u ožujku, Sajma antikviteta u ožujku i lipnju, Festivala slanine u lipnju, a u listopadu nas očekuju 3. Etno susreti Požeštine. Kako je prošle godine, na 2. Etno susretima bilo preko 400 učesnika i više od tisuću posjetitelja, za očekivati je i ovogodišnje odlične susrete još bolju posjećenost, posebno što najavljujemo nove goste, nove sadržaje. 

Nakon vrlo uspješnog prvog natječaja Pišem ti pjesmu na koji je pristiglo čak 58 pjesama te nakon četiri natječaja za kratku priču čitatelja i objavljene zbirke u kojoj su svoje mjesto našle sve kratke priče pristigle na natječaje, uredništvo tjednika Kronika ponovno ove godine raspisuje natječaj Pišem ti pjesmu gdje nagrađujemo najbolje autorske pjesme, a nakon trećeg cik-lusa natječaja i one će vidjeti svjetlo dana u obliku zbirke pjesama.

Na našem četvrtom natječaju za fotografiju pristiglo je ponovno mnoštvo predivnih fotografija prirode koje nas okružuje te našem žiriju odluka nije bila nimalo laka. Ipak, naš stručni žiri kao najbolju fotografiju proglasio je fotografiju autorice Marije Mrkojević.

Drugonagrađena je fotografija autorice Dubravke Albert, a treće mjesto osvojila je Ivana Bartošak. Nagradu za četvrto mjesto osvojila je Nevenka Bošnjaković čijoj obitelji ovim putem šaljemo posebnu zahvalu što uvijek svi sudjeluju s prekrasnim fotografijama. Poklon paketi Agencije za marketing Kruna i tjednika Kronika nagrađene čekaju u uredništvu tjednika Kronika požeško-slavonska u Požegi, ulica Mlinska 21. 

Još jednom zahvaljujemo se svima na sudjelovanju i pozivamo vas da nas i dalje pratite na svim događanjima u našoj organizaciji.

Tekst: Kronika požeško-slavonska Foto: pobjednička fotografja Marije Mrkojević