Utorak, 06 Prosinac 2016 11:13

Sveti Nikola i požeški gradonačelnik obišli dječje vrtiće i dječje ustanove

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

POŽEGA – Tradicionalno na blagdan svetog Nikole, požeški gradonačelnik Vedran Neferović u društvu svetog Nikole obilazi dječje vrtiće i dječje ustanove, pedijatriju u OŽB Požega i dječji odjel u kaznionici Požega. Njega i svetog Nikolu koji je nosio vreću sa darovima za djecu i slatkišima zatekli smo već rano ujutro u Dječjem vrtiću Radost, gdje su ga uz pjesmu dočekala razdragana djeca. Bilo je naravno i suza onih koji se prvi put susreću sa sv. Nikolom, jer još nisu navikli da Nikola donosi darove. Već malo kasnije sve je bilo u redu kada se u ruci našao omiljeni slatkiš.

Sa pjesmom i plesom svetog Nikolu i gradonačelnika Neferovića dočekala su djeca i odgojiteljice u DV sv. Leopold Mandić. Priredili su pravu predstavu za drage goste koji donose darove, a tete kuharice su pripremile vruće kiflice da se sv. Nikola i gradonačelnik malo okrijepe, jer imaju još puno djece za obići.

- Današnji dan je kada su nam djeca u prvom planu, obilazimo djecu od vrtića, bolnice, kaznionice i bar malo ih želimo razveseliti i poklonima mališanima uljepšati dan. To je lijepa tradicija koju svakako treba nastaviti i presretan sam što ih mogu danas tako opušteno posjetiti. Grad je pripremio poklone za vrtiće i djecu kao i uvijek – istakao je gradonačelnik Neferovića.

Tekst/foto: Vladimir Protić