Ponedjeljak, 27 Veljača 2017 09:51

Maškarani članovi KUD-a Bektež odnijeli 3. nagradu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

VELIKA POKLADNA POVORKA U SKLOPU 50. ŠOKAČKOG SIJELA U ŽUPANJI -

ŽUPANJA – Ovogodišnje 50. po redu Šokačko sijelo u Županji trajalo je desetak dana, a zadnjeg dana bilo je najluđe i najveselije, jer se održavala Pokladna povorka i ludovale su maškare na županjskim ulicama. Pokladnu povorku predvodili su desetci jahača, ali i 30-tak zaprega, od koji su posebni kurioziteti bili četveroprezi i peteroprezi, svaki konj za 10 godina održavanja sijela. Atrakcija su bili i četveroprezi s dvije zaprege jer svi zainteresirani nisu stali u jednu zapregu.

U maškaranoj povorci nekoliko stotina sudionika već nekoliko godina sudjeluju i KUD-ovi s Požeštine, a najviše puta sudjelovali su članovi KUD-a Bektež, koji su za odlične kreacije svojih maski i scenski nastup dobivali i prve nagrade. Ove godine su za scenski prikaz Ptičje gripe, maskiranih kokica, njihovih čuvarica, ali i veterinarske inspekcije koja je dezinficirala i špricala sve okolo zbog ptičje gripe, pa i publiku, dobili treću nagradu.

Uz Pokladnu povorku održana je i tradicionalna Svinjokolja i veliki sajam autohtonih proizvođača, ručnih radova i nakita, Zlatne niti, u velikom šatoru u centru grada. Sve se nastavilo Pop Rock sijelom na trgu, a završava 28. veljače Seljačkom zabavom u sportskoj dvorani.

Tekst/foto: Vladimir Protić