Srijeda, 24 Svibanj 2017 12:44

Jedinstvena turistička mobilna aplikacija ponude kontinentalne Hrvatske

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

TZ GRADA POŽEGA UŠLA U PROGRAM VISION TURIZAM -

POŽEGA – Turistička zajednica grada Požega u Gradskoj vijećnici predstavila je svoju novu ponudu putem projekta Vision turizam i Vision one mobilna aplikacija. Ovo je trenutno najveća i jedinstvena turistička mobilna aplikacija za ponudu kontinentalne Hrvatske, od turističkih zajednica županija,kojih se do sada uključilo osam, do IMG 4679TZ općina i gradova, turističkih agencija, turističkih i ugostiteljskih objekata, pojedinih posebnosti i atrakcija u turističkoj ponudi, smještajnih kapaciteta, OPG-a i turističkih seoskih imanja, ukratko, platforma za jedinstveni prikaz cijele turističke ponude. Među prvima u Požeško-slavonskoj županiji ovom programu pristupila je TZ grada Požega, a na predstavljanju su nazočili predstavnici TZ županije, te nekoliko gospodarstvenika koji se nalaze u domeni pružanja turističkih i ugostiteljskih usluga.

- Prije više od godinu dana počeli smo razmišljati kako na našoj turističkoj stranici složiti sve podatke, od smještaja do raznih manifestacija, a da budu prihvatljivi ljudima na mobitelu, jer i sami smo sve više na mobitelu, puno više nego na računalima. Prije pola godine pojavila nam se ekipa iz Vision one koji su nam u međuvremenu pripremili našu stranicu koja se sada nalazi na Vision one mobilnoj aplikaciji. Sada imamo kompletnu našu ponudu turističkih sadržaja, restorana, kulturnih i ostalih događanja, gastro manifestacija, ponudu OPG-a i seoskih smještajnih kapaciteta na jednom mjestu. Cilj cijelog programa Vision turizam je uvažavanje svih sudionika u turizmu kontinentalne Hrvatske, što je jako važno, jer fokus konačno ide na kontinent i Slavoniju. Potencijali koje imamo su veliki i moramo reklamirati lokalne poduzetnike i njihove proizvode i usluge, promocija atrakcija i lokalnog poduzetništva – istakla je direktorica TZ grada Požega Silvija Podoljak, koja dodaje da je uključenje u ovaj program i znatno jeftinije od svih ponuda do sada, jedinstvena cijena od 3.500 kuna po sudioniku, bez obzira na njegovu veličinu, uz ugovor na dvije godine.

IMG 4680Cijeli program i mobilnu aplikaciju prezentirao je Danijel Botić, marketing manager tvrtke Vision one, koji je napomenuo da iako je ovo najveći projekt, ujedno je i najjeftiniji za sve korisnike, jer je prve dvije godine sufinanciran. Upravo zbog toga je i široko prihvaćen, pa već sada broji veliki broj korisnika, no tek se sada rade širom terena veće prezentacije i novi korisnici se javljaju. Ovom aplikacijom, upravo da ne morate na svom mobitelu imati desetke i desetke raznih aplikacija, svu kompletnu turističku ponudu kontinenta imate u jednoj, jedinstvenoj aplikaciji. - Aplikacija je pokrenuta u studenom 2015. godine, sada u aplikaciji imamo 8 TZ županija i 70 TZ općina i gradova te raznih korisnika partnera. Sve ponude su umrežene u ponudu kontinentalne Hrvatske, ne morate razvijati svoje vlastite aplikacije, samo kroz jednu ikonu možete saznati sve što vas zanima od turističke ponude - kaže Botić, koji je pohvalio TZ grada Požege koja je kao prva pristupila ovom programu.

Tekst/foto: Vladimir Protić