Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 23 Rujan 2019 08:26

Iz policijske bilježnice - Uzgajao marihuanu, dva požara i vožnje s oduzetom vozačkom

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

Neovlaštena proizvodnja i promet drogama

 U petak, 20. rujna 2019., policijski službenici su temeljem naredbe Općinskog suda u Požegi pretražili obiteljsku kuću na području Pleternice u kojoj prebiva 37-godišnjak i pronašli tri stabljike marihuane, marihuanu te specijaliziranu rasvjetu i opremu namijenjenu uzgoju marihuane. Protiv 37-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 17-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je dana 8. rujna 2019., oko 0.30 sati, u Požegi, u Cehovskoj ulici, u ugostiteljskom objektu tjelesno napao 20-godišnjaka i lakše ga ozlijedio. Protiv počinitelja slijedi optužni prijedlog.

Požar u Pakracu i Lipiku

 U petak, 20. rujna 2019., oko 22.15 sati, u Pakracu, u Ulici Kalvarija, na neutvrđeni način je došlo do požara u dvorištu nedovršene kuće nepoznatog vlasnika.

U subotu, 21. rujna 2019., oko 15.30 sati, u Lipiku u Ulici Matije Gupca, 51-godišnjakinja je palila suhu travu, a da pri tome nije poduzela sve potrebite mjere i radnje kako ne bi izazvala požar te je tom prilikom izgorjela suha trava i nisko raslinje u vlasništvu 68-godišnjaka. Protiv 51-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog.

Vozili uz oduzetu vozačku i bez položenog ispita

U subotu, 21. rujna 2019., oko 3.25 sati, u mjestu Dobrovac, u Ulici Stjepana Radića, zatečen je 36-godišnjak koji je za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, daruvarskih registarskih oznaka. Kontrolom je utvrđeno da je za navedeno vozilo isteklo važenje prometne dozvole te da je neosigurano. 36-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije nakon čega je priveden u Općinski sud u Bjelovaru gdje mu je produženo zadržavanje u zatvoru u Požegi u trajanju od pet dana.

Istoga dana, oko 22.40, u mjestu Hrnjevac, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 41-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,03 promila upravljao motociklom marke „Tomos“, požeških registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 41-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije nakon čega je priveden u Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi gdje mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „A1“ kategorije u trajanju od šest mjeseci te kazna zatvora u trajanju od 16 dana koja se neće izvršiti ukoliko okrivljenik u roku od šest mjeseci ne počini iste prekršaje (uvjetna osuda).