Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 07 Listopad 2019 10:50

Iz policijske bilježnice - izvješće za protekli vikend

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

Teška krađa

U razdoblju 4./5. listopada 2019., u Požegi, u Osječkoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je iz teretnog automobila marke „DAF“, požeških registarskih oznaka, a koji je u vlasništvu trgovačkog društva iz Požege, otuđio gorivo. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Krađa

U petak, 4. listopada 2019., policijskim službenicima je prijavila 40-godišnjakinja, da je u razdoblju od 1. srpnja do 3. listopada, u mjestu Poljanska, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio razne dijelove s viljuškara. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Dragovoljno predao streljivo

U petak, 4. listopada 2019., 67-godišnjak s područja Kaptola je predao policijskim službenicima 74 komada raznog streljiva, a koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Ugrožavali promet

U petak, 4. listopada 2019., oko 17 sati, u Požegi, u Ulici dr. Andrije Štampara, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 47-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,76 promila i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije nakon čega je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 12.600,00 kuna te kazna zatvora u trajanju od 20 dana, a koja se neće izvršiti ukoliko okrivljenik u periodu od tri mjeseca ne počini iste prekršaje (uvjetna osuda)

U subotu, 5. listopada 2019., oko 23.45 sati, u Pleternici, u Ulici Matije Gupca, u prometu je zatečen 48-godišnjak koji je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom, u Požegi u Ulici sv. Roka i u mjestu Mihaljevci, dok dva bijega s mjesta prometne nesreće bilježimo u Požegi na Trgu Svetog Trojstva i u Orljavskoj ulici.

Rezultati akcije

Protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provođene su mjere pojačanog nadzora prometa posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel).

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 53 prekršaja, od čega se četiri prekršaja odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola, 27 vozača je prekoračilo dopuštenu brzinu kretanja, jedan vozač nije koristio sigurnosni pojas, jedan vozač je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, dok su četiri vozača upravljala neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, a također je zatečen jedan recidivist.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 1,76 promila, dok je najveća utvrđena brzina izmjerena u petak, 4. listopada, oko 21.30 sati, u Požegi, u Zagrebačkoj ulici, gdje je 21-godišnjak upravljao vozilom brzinom od 88 km/h.