Breadcrumbs

Ponedjeljak, 14 Listopad 2019 18:09

Iz policijske bilježnice – za vikend provale, otuđenja, tjelesni napad i četiri prometne nesreće

Ocijeni sadržaj
(19 glasova)

Provaljeno u obiteljsku kuću, otuđen bicikl i teže ozlijeđen 19-godišnjak

U petak 11. listopada 2019., u ulici Osječkoj u Jakšiću, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 71-godišnjakinje i otuđio razne predmete. 

U razdoblju od 20 sati 11. listopada, do 8 sati 12. listopada 2019., nepoznati počinitelj (ili više njih) je iz hodnika stambene zgrade u Ulici Vladimira Nazora u Požegi, otuđio bicikl u vlasništvu 30-godišnjaka.

U nedjelju 13. listopada 2019., u ranim jutarnjim satima u ulici Jagodnjak u Požegi, nepoznati je počinitelj tjelesno napao 19-godišnjaka i teže ga ozlijedio. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijede kaznene prijave.

Tri narušavanja javnog reda i mira

Tijekom proteklog vikenda javni red i mir narušavan je u tri navrata, naime, u petak je oko podneva 43-godišnjak u Požegi, pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,01 promila,  vikao i galamio na terasi ugostiteljskog objekta, a kako je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.  Istog dana oko 14.20 sati, u Pakracu 74 godišnjakinja je vikala i vrijeđala 84-godišnjaka,  dok je također u petak u popodnevnim satima,  u Poljani, reproduciravši glasnu glazbu javni red i mir narušavao 41-godišnjak koji je bio pod utjecajem alkohola u organizmu od 0,97 promila.

Protiv počinitelja slijede optužni prijedlozi zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Ukupno četiri prometne nesreće, jedan zatečen da upravlja pod utjecajem alkohola

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno četiri prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu, od kojih su se dvije dogodile na području Požege te po jedna na području Lipika i Kaptola. U nedjelju 13. listopada 2019., u ranim jutarnjim satima u Požegi, prilikom nadzora prometa zatečen je 24-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u organizmu od 1.55 promila. Kako je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije,  te će mu biti izdan prekršajni nalog.